Haberler

Akşener'in Partisi için Haşim Kılıç ve Osman Pamukoğlu'nun Adı Geçiyor!

Güncelleme:

Meral Akşener ve Ümit Özdağ liderliğindeki yeni partinin ekibinde Haşim Kılıç ve Osman Pamukoğlu'nun da yer alacağı konuşuluyor.

Meral Akşener ve Ümit Özdağ'ın yürüttüğü yeni parti çalışmaları için takvim hızlandı. Yeni partinin kuruluşunun Ekim ayında yapılması bekleniyor. Kulislerden yeni partiyle ilgili son dakika bilgileri geliyor. Akşener'in partisi için eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Osman Pamukoğlu gibi isimler konuşuluyor.

HAŞİM KILIÇ'A TEKLİF GİTTİ

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç'a yeni parti için teklif gitti. Ancak Kılıç'ın henüz kesin bir yanıt vermediği ifade ediliyor.

PAMUKOĞLU, SICAK BAKIYOR

Ayrıca yeni partiye katılacak bir başka isim ise, Osman Pamukoğlu. Hak ve Eşitlik Partisi'nin (HEPAR) kurucusu olan, ancak daha sonra partiden ayrılan Pamukoğlu'nun da kendisine gelen teklife sıcak baktığı belirtiliyor.

FETÖ NEDENİYLE ERKENE ALINDI

Parti kuruluş sürecinin erkene alınmasında ise, ABD'de yaşayan FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'in yabancı basın organlarına mülakatlarında verdiği fotoğrafların etkili olduğu kaydediliyor.

FETÖ elebaşı, bir mülakatında seccadeye ayakkabılarıyla basmış olarak poz vermişti. O fotoğraf karesinde arkada duran ekranda 00.11 ibaresi de dikkat çekmişti. Bunun "Kasım ayına" işaret ettiği yorumları da yapılmıştı.

Yeni Parti kurucuları da, adlarının FETÖ'yle anılmaması için, Kasım ayı için planladıkları partinin resmi kuruluşunu, 10'uncu ay olan Ekim'e almayı tercih ettiler.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ali Bardakoğlu Meral Akşener Haşim Kılıç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title