Haberler

Merakla Beklenen Oneplus 6t Özellikleri Neler?

OnePlus 6T Resmi Olarak Duyuruldu!

OnePlus 6T Resmi Olarak Duyuruldu!

OnePlus 2016 yılından beri oldukça iyi akıllı telefonlar yaparak adından söz ettirdi. Özellikle düşük bütçeli Premium akıllı telefon sınıfında ürettiği cihazlar bana göre hak ettiği değeri pekte görmüyor.

OnePlus 6T, iPhone XR için söylediğim gibi doğru zamanda doğru bir başka telefon olabilir. Özellikle akıllı telefonların 1000 dolar seviyelerini aştığı bu yıl; premium özellikleri daha iyi fiyatlara almak isteyenler için harika bir başka alternatif olabilecek düzeyde.

OnePlus 5T ile bence kıyaslanmayacak kadar daha iyi OnePlus 6T'nin özellikleri neler?

Birçok yönden şirket için ilklerin olduğu bir telefon. Ekran altı parmak izi sensörlü ilk modeli, bu haliyle Amerika pazarında satılacak ilk telefon. Şirket Amerika'da Verizon, T-Mobile ile işbirliği yapıyor. Bu haliyle daha fazla kişiye ulaşacağını şimdiden söylemek zor değil.

OnePlus özellikle Amerika pazarında büyümek istiyor ve telefon doğru zamanda gelmiş olabilir. Parlak ve siyah mat renkleri ile harika bir tasarım sunuyor. Bununla birlikte, en çarpıcı değişiklik ekran: ön taraftaki kamerayı yerleştirmek için yeni bir 6,4 inçlik Optik AMOLED ekran kullanıldı.

Gözyaşı damlası şeklindeki çentik tasarımı beklendiği gibi. Bu tasarım ilk değil ancak fena görünmüyor. 2340 x 1080p ekran büyük hissini daha kaliteli parlak renk sunumu ile destekliyor.

OnePlus 6T ekran altı parmak izi okuyucu!

Bu ekranın altında yuvalanmış tam parmak izi sensörü bulunuyor. Başparmağımın ekrana basılması ile gayet hızlı diyemeceğimiz bir şekilde "standart parmak izi sensörüne göre belirgin bir şekilde yavaş çalışıyor". Şirket hızdaki farkı kabul ediyor.  Geleneksel sensöre göre bir saniye daha yavaş diyor. Daha da önemlisi OnePlus; bu parmak izi sensörünün geçmişte kullandıkları kadar güvenli olduğunu; ödemelerin ve Play Store işlemlerinin doğrulanması için kullanılabileceğini söylüyor.

Yine de farklı bir çok rakibine göre hızlı Yüz Tanıma sistemine sahip.

OnePlus 6T yerini aldığı modele göre biraz daha kalın. .45mm'lik bir değişimden bahsediyoruz. Bunun en önemli nedenlerinden biri 3.700 mAh'lik bir pil kullanılmış olması olabilir. Bir önceki modelde 3.300 mAh'lik bir pil kullanılmıştı. Bu haliyle en az 1,5 günlük bir kullanım ömrü sunabilir.

Gelelim cihazın içindekilere!

İşlemci tarafında bu yılki amiral gemilerinde görmekte olduğumuz Qualcomm Snaprdragon 845 mobil işlemci bulunuyor. Android 9.0 Pie ile oldukça hızlı çalışıyor. Google burada basit gezinme hareketleri gibi bir çok güzelliği kullanıma sunuyor. Uygulama başlatma performansları ve süreleri zaman içinde daha iyi olabilir. Akıllı Boast sayesinde zaman içinde en çok kullandığınız uygulamaların ve oyunların neler olduğunu anlayabilmek için tasarlandı ve RAM ayarlarını ona göre yapabiliyor. Bu özellik varsayılan olarak oyunlar çalışmak üzere ayarlanmış; zira onların daha fazla veri yükleme istekleri olacağı düşünülmüş.

6GB ve 8GB RAM seçenekleri sunulmuş. 6GB modelinde 128GB depolama alanı, 8GB modelinde ise 256GB depolama alanı sunulmuş.

OnePlus 6T 6GB RAM 128GB depolama alanı başlangıç fiyatı 549$. Bu fiyat bile 749$'lık iPhone XR modeline göre oldukça rekabetçi.

Eski Kulaklık Girişi Artık Yok!

Eski tip kulaklık girişi OnePlus tarafından bu modelle birlikte terk edilmiş oldu. Bu biraz tartışmalı ben eski kulaklık girişlerinin kaldırılmasını pek sevmiyorum. İçimiz dışımız dönüştürücü oldu.

Peki Çift Kamera Sistemi Nasıl?

Kamera bir önceki modele göre çok fazla değişmiş gibi görünmüyor. Akıllı Telefonların DSLR dijital fotoğraf makinesine hızla dönüştüğü günümüzde; 3 kameralı, 5 kameralı modeller hızla karşımıza çıkıyor.

OnePlus, bu yılın başlarında yaptığı gibi aynı çift sensör kurulumuna geçti. Sony'nin 16 megapiksellik bir ana kamerasını, yalnızca derinlik ve arka plan bulanıklaştırma efektleri için kullanılan 20 megapiksel ikincil bir kamera ile eşleştirdi. Bu haliyle kalite hoş fotoğraflar çekilebiliyor ancak Amiral Gemisi Kalitesinde mi? Derseniz, orası kesinlikle değil.

Burada bir önceki modele göre yapılmış en önemli ilave NightScape modu ile daha düşük ışıklarda daha iyi çekimler yapabilmesi sağlanmış.

Telefon, yaklaşık iki saniyelik bir süre zarfında, bir kaç farklı poz yakalar, daha sonra geliştirilmiş netlik ve dinamik aralık ile tek bir fotoğraf için hepsini birleştirir.

OnePlus 6T fiyat fayda endeksine göre oldukça iyi bir alternatif olacak. iPhone XR gibi alternatif daha düşük bütçeli amiral gemisi modeller arasında yer bulabilir.

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Amerika Birleşik Devletleri Cep Telefonu Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title