Haberler

Menemenseverlerin Lezzet Durağı: "Çakallı"

MUSTAFA ÇAVUŞ - Samsun-Ankara karayolunun Çakallı mevkisi, iftar ve sahurunu menemenle yapmak isteyenlerin "lezzet durağı" haline geldi.

FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - MUSTAFA ÇAVUŞ - Samsun-Ankara karayolunun Çakallı mevkisi, iftar ve sahurunu menemenle yapmak isteyenlerin "lezzet durağı" haline geldi.

İlki 67 yıl önce açılan ve zamanla sayısı artan "Çakallı usulü menemen" lokantalarının merkezi Çakallı mevkisi, bölgenin lezzet duraklarından biri konumunda.

Yol güzergahındaki menemencilerden Cengiz Toprak, 8 yıldır aynı mevkide lokanta işlettiğini ve menemen yaptığını söyledi.

Menemenlerinin tadıyla tanındığını dile getiren Toprak, yol güzergahından geçenlerin dışında özellikle Çakallı menemeninin tadına bakmak için şehir dışından da pek çok kişinin geldiğini belirtti.

Çakallı menemeninin tadını yapılış tarzı ile kullanılan doğal malzemelerden aldığına dikkati çeken Toprak, "Menemenin zamanı, saati yok. İnsanlar hem sahurda hem de iftarda yiyor. Sabah kahvaltısında da yeniyor. Menemen, günün taze yemeğidir." dedi.

Öğrenci yemeği olarak bilinen menemenin Çakallı mevkisinde ünlendiğini ve tercih edildiğini vurgulayan Toprak, "Menemen burada sektör haline geldi. Yoldan geçenlerin dışında kendi müşterimiz ağırlıkta. Şehir dışından gelenler var. Müşteri portföyümüz aile ağırlıklı. Gündüzden insanlar rezervasyon yapıyor. Ramazanda da menemen tüketimi devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"Menemen hem lezzetli hem de uygun fiyatta"

Konya'dan gelen ve 30 yıldan uzun süredir kamyon şoförlüğü yapan Yusuf Bekleyiş (67) de özellikle Çakallı mevkisinde menemen yemek için durduklarını vurguladı.

İlk kez bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Çakallı menemenini yediğini belirten Bekleyiş, "Menemen hem lezzetli hem de uygun fiyatta. Bu nedenle sıkça tercih ediyoruz. Benim gibi birçok şoför arkadaşım da menemen tercih ediyor." diye konuştu.

Ağabeyi Celal Bilici ile iftarda menemen yemeyi tercih eden Esra Bilici, menemeni çok severek tükettiklerini söyledi.

Oruçlarını menemenle açmak için Çakallı'ya geldiklerini aktaran Esra Bilici, "Menemen çabuk ve pratik olduğu için bekar yemeği olarak da bilinir. Genelde bekar erkeklerin tercih ettiği bir yemek türü ama her zevke de hitap ediyor. Biz de bugün menemen yemeyi tercih ettik." diye konuştu.

Celal Bilici de kendisinin de evde menemen yaptığını ancak Çakallı menemenin tadının farklı olduğunu vurgulayarak, "Herkesin yapamayacağını düşünüyorum. O damak tadını, lezzeti yakalamak için buraya geliyoruz." dedi.

Bir kurumda güvenlik görevlisi olarak çalışan Erdem Yalçın (35) da menemeni hem hafif hem de lezzetli bir yemek olması dolayısıyla ramazanda da tercih ettiklerini kaydetti.

"Çakallı menemeni"nin yapılışı

Çakallı'ya özgü menemenin yapımında tereyağı önem taşıyor. Tereyağında yeşil biber kavrulduktan sonra domates ekleniyor. Toz ve pul biber ile tuz da konulduktan sonra domatesler suyunu çekinceye kadar pişiriliyor. Pişen domatesler iyice eziliyor ve yumurta sarısı eklenip birkaç kez karıştırılıyor. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilip yeniden karıştırılıyor ve servise sunuluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Menemen Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title