Haberler

Menemen Testisine Bilimsel Bakış

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Senatomuzda aldığımız bir kararla "Seramik, Cam ve Çinicilik Programı"mızı Menemen'de yapmaya karar verdik. Açılışını yaptığımız bu tesisle birlikte burayı uluslararası alanda bilinen bir seramik vadisi haline getirmeliyiz" dedi.

Menemen Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşen EÜ Ege Meslek Yüksekokulu Seramik, Cam ve Çinicilik Programı Eğitim Tesisi'nin açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

Törene, Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Ege Üniversitesi Senato üyeleri ve dekanlar, İzmir Esnaf odaları Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, muhtarlar, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Yılmaz, Ege Üniversitesi'nin Menemen'de Ziraat Fakültesi'ne bağlı bir uygulama çiftliğinin de bulunduğunu, "Menemen ve onun toprağı üstünde oluşturduğu sanatı üzerinde ne yapabiliriz" diye düşündüklerinde var olan seramik, cam ve çinicilik bölümününün bu ilçede faaliyet yürütmesine karar veriklerini belirtti.

Menemen'de Seramik, Cam ve Çinicilik programı açılması için üniversite senatosunda karar aldıklarını ifade eden Yılmaz, Menenem Belediye Başkanı Tahir Şahin'le de protokol imzaladıklarını söyledi. Protokol gereği eğitim tesisinin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Açılışını yaptığımız bu tesisle birlikte burayı seramik vadisi haline getirmeliyiz. Japon ve Çinli sanatçılarla irtibata geçildi. Burası uluslararası sanatçıların yüksek lisans doktora öğrencilerinin bir merkezi haline getirilmeli. Geleneksellikle geleceği birleştirme hedefindeyiz. Menemene de daha çok kullanım eşyası olarak kullanılan bir toprak sanatı var. Bunun çeşitlendirilerek, daha estetik çok farklı bir kalkınma modeline dönüştürmek istiyoruz."

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de 2009 yılında tüzel kişiliği sona ererek kapatılan Koyundere Belediyesi hizmet binasını Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu'na tahsis ettiklerini kaydetti. Menemen denildiğinde akla tarım topraklarının geldiğini, bu topraklar içinde en iyi testi, en iyi saksının üretildiğini ifade eden Şahin, "İlçemizden geçip de testi almayan, saksı almayan yoktur. Bununla özdeşleşerek bunun da bilim dalını ilim dalını, Menemen'de gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra bu okulu geliştirmek ve büyütmek için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Semih Güneş ise Menemen'deki potansiyel toprakla, Ege Üniversitesi'nin gücünü birleştirmeye çalıştıklarını, programa örgün öğretimde 50 öğrenci aldıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım

Yayıncı: Ramazan Ercan - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Menemen Belediyesi Ege Üniversitesi Candeğer Yılmaz İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title