Haberler

Menderes Türel Mazbatasını Yarın Alacak

Antalya'da 30 Mart yerel seçimlerini 5 yıl aradan sonra yeniden kazanan AK Partili Menderes Türel, yarın mazbatasını alacak.

Antalya'da 30 Mart yerel seçimlerini 5 yıl aradan sonra yeniden kazanan AK Partili Menderes Türel, yarın mazbatasını alacak.

Antalya'da mahalli idareler seçimlerinde CHP'li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın ile Menderes Türel arasında kıyasıya mücadele yaşanmış ve 1 milyon 515 bin 540 kişinin, 5 bin 289 sandıkta kullandığı oylar sonunda Menderes Türel ipi göğüsleyen taraf olmuştu.

Seçimlerin ardından CHP tarafından 19 ilçede oyların yeniden sayımı için İl Seçim Kurulu'na yapılan 29 itiraz ise reddedilmişti. Antalya İl Seçim Müdürü Sabri Şahin, yaptığı açıklamada, "CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Devrim Kök ve diğer arkadaşları tarafından yapılan yaklaşık 29 civarı itirazın incelemesi, değerlendirmesi sona erdi. İl Seçim Kurulu çalışmalarını tamamladı. Sonuç olarak kararda da ayrıntısı ile belirttiğimiz üzere, yapılan tüm itirazların reddine karar verilmiştir" demişti.

11 İLÇEDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI EL DEĞİŞTİRDİ

Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile 11 ilçede de belediye başkanlığı el değiştirdi. Büyükşehir Belediyesi CHP'den AK Parti'ye geçti, 19 ilçe belediye başkanlığından 10'unda AK Parti, 5'inde CHP, 4'ünde de MHP kazandı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti adayı Menderes Türel, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Mustafa Akaydın'a üstünlük sağladı. Türel, 2009 yılında kaybettiği Büyükşehir Belediye Başkanlığını geri aldı.

AK Parti adaylarından Akseki'de Mustafa İsmet Uysal, Aksu'da Halil Şahin, Elmalı'da Ümit Öztekin, Serik'te Ramazan Çalık, Gazipaşa'da Adil Çelik, Kaş'ta Halil Kocaer ilk kez, Kepez'de Hakan Tütüncü, Demre'de Süleyman Topçu, Gündoğmuş'ta Mehmet Özeren ve Kumluca'de Hüsamettin Çetinkaya tekrar Belediye Başkanlığına seçildi.

CHP ise Antalya'nın en fazla seçmeni olan Muratpaşa'da Ümit Uysal, Döşemealtı'nda Turgay Genç, İbradı'da Serkan Küçükkuru ilk kez, Manavgat'ta Şükrü Sözen ikinci kez, Konyaaltı'nda Muhittin Böcek de 4. kez belediye başkanlığına seçildi.

MHP'de de Kemer'de Mustafa Gül, Korkuteli'nde de Hasan Gökçe yeniden, Alanya'da Murat Yücel ve Finike'de Osman Kaan Sarıoğlu ilk kez belediye başkanlığına seçildi.

AKAYDIN DEVİR TESLİM TÖRENİNE KATILMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Seçim sonrasında yaşanan süreçte Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait evrakları yaktırdığı suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Mustafa Akaydın, AK Partililerin evrak yakma iddialarının ardından belediyeye gelerek personelle tartışması sonrası, devir teslim törenine katılmayacağını açıklamıştı.

Menderes Türel, yarın saat 11.00'de mazbatasını almasının ardından devir teslim töreni için saat 12.00'de Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne geçecek. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Akaydın Menderes Türel Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title