Haberler

Menderes Türel, AK Parti Siyaset Akademisi Son Dersinde Konuşma Yaptı - Antalya

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "Türkiye'de iktidar şu, bu olmuş, önemli değildi, işgal güçleri sınırda bekliyordu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "Türkiye'de iktidar şu, bu olmuş, önemli değildi, işgal güçleri sınırda bekliyordu. Dolayısıyla 15 Temmuz'da görev almaya çalışan hain çete, bu milletin tapusunu başkalarına vermeye çalıştı." dedi.

Türel, "Ak Parti Siyaset Akademisi"nin Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'ndeki son dersinde yaptığı konuşmada, daha önce Trabzon'dan Diyarbakır'a, Erzurum'dan Edirne'ye, İstanbul'a, İzmir'e kadar Anadolu'da neredeyse siyaset akademisi için gitmediği şehir kalmadığını söyledi.

Geçmişteki hatalardan ders almanın önemli olduğunu dile getiren Türel, hem belediye başkanlığını kazanmış hem de kaybetmiş biri olarak yapılması ve yapılmaması gerekenlerle ilgili tecrübelerini paylaştığını vurguladı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinen Türel, şunları kaydetti:

"Siyaseti konuşuyorken 15 Temmuz'u milat kabul etmek durumundayız ve siyaseti tanımlarken adeta milat kabul edeceğimiz 15 Temmuz öncesi ve sonrası siyaset tanımını ele almamız ve bunu ifade etmemiz lazım çünkü 15 Temmuz'da bu millet siyasetin kitabını, defterini çok farklı bir şekilde yazdı. 15 Temmuz'da dünya, teşkilat, siyaset, milli irade nedir öğrendi. Dünya, liderlik nedir, onu da daha iyi idrak etti. Güçlü lider nelere kadirdir, dünya onu keşfetti. O yüzden biz artık siyaset kavramını tanımlıyorken bütün eski defterleri bir tarafa koyarak, 15 Temmuz sonrasına göre bir siyaset tanımını burada ifade etmemiz lazım çünkü 247 şehidimiz bizim batan güneşlerimiz değil, onlar bu ülkenin yolunu aydınlatan, adeta bu ülkeye ışık saçan güneşlerimizdi.

Gazilerimizle, sizlerle, milletimizle 15 Temmuz'da siyaset defterini yeniden yazdık."

Siyasetin, teori, inanç ve fikir üzerine kurulduğunu aktaran Türel, siyasette ne kadar güçlü fikir, inanç olursa olsun, davaya inancın başarı için yeterli olmadığını çünkü bütün bunlarda siyasetin fikrini, teorisini doğru kurmak gerektiğini ve bunlarla beraber güçlü bir liderle yola çıkmanın başarının en önemli anahtarlarından olduğunu söyledi.

"Yoksa siz teoriyi, fikri inancı doğru kurdunuz, kurguladınız, yola çıktınız, güçlü bir lideriniz önünüzde yoksa açık söylüyorum ki o kurulan siyasi partinin kanarya sevenler derneğinden farkı olmaz." diyen Türel, AK Parti olarak bu konuda şanslı olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz'da liderliğin ne olduğunu, halkı, demokrasiye sahip çıkmak adına sokaklara davet ederek ve kendisinin de halkıyla mücadelede en önde yer alarak çok farklı bir konumda siyasetin liderlik kısmını tanımladığını bildiren Türel, şunları dile getirdi:

"Belki de AK Parti'nin Türkiye'de uzun yıllardır siyasi başarısının ardındaki en önemli unsurlardan bir tanesidir. O yüzden güçlü liderler siyasi partiler için önemlidir ama güçlü liderler koltuklara sahip çıkmak için etrafında güçlü insanları barındırmazlarsa, güçlü insanlarla yola devam etmezlerse, o zaman o liderliğin ömrü de çok uzun olmuyor. Kendine güvenen, liderlik vasıflarıyla, vizyonuyla ülkeyi çok iyi bir şekilde yönetip, etrafındaki güçlü insanları, o vizyonuyla yöneten güçlü liderler, her zaman Recep Tayyip Erdoğan gibi dünya lideri oluyorlar."

"Korkularla siyaset yapılmaz"

Türel, korkularla siyaset yapılmayacağını, önce kişinin kendisine güvenmesi gerektiğini belirterek, güvenden sonra siyasetteki hedefler için çalışmak gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin darbelerle çok ağır bedeller ödediğini ve bir dönem milletin, toplum mühendisleri tarafından yönetilmeye çalışıldığını anlatan Türel, "Toplum mühendisleri ne zaman kolları sıvasa, demokrasiye ne zaman yön vermeye kalksalar, milletten çok büyük bir şekilde şamar yediler. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti özgürlüklerine, demokrasisine bağlı bir şekilde emin adımlarla yoluna devam ediyorsa bu milletin eseridir." ifadelerini kullandı.

Eski ve yeni Türkiye'nin sürekli tartışıldığını anlatan Türel, yeni Türkiye'yi, milletin direksiyon başına geçtiği Türkiye olarak tanımladı.

Türel, milletin demokrasi adına direksiyon başına geçmesini istemeyenlerin kurduğu tezgahların, kumpasların hala devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Ama AK Parti, milletin demokrasiye saygısını önceleyerek, bu konuda çok önemli bir misyon üstlenmiştir. Artık seçimler Türkiye'nin üzerine kurulmaya çalışılan tuzaklarla, tezgahlarla manipüle edilemez. Darbelerle demokrasi yapmak isteyenler, 15 Temmuz'da bu milletten ve başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere arkadaşlarından en güzel dersi almışlardır. İşimiz zor ama milletin dirayeti, sağ duyusu en büyük güvencemiz.

15 Temmuz'da yaşananlar, belki de dünya demokrasisinde siyasetin tanımını yeniden yazmıştır ve 15 Temmuz hadisesi sıradan bir hadise değildir."

15 Temmuz hadisesine "darbe girişimi" demediğini, bunu "işgal girişimi" olarak tanımladığını vurgulayan Türel, darbelerin siyasi iktidarlara karşı yapıldığını ancak 15 Temmuz'da siyasi iktidara karşı girişiminde bulunulmadığını, bunun millete karşı yapıldığını dile getirdi.

"Dolar tepetaklak aşağıya gitmeye başladı"

Türel, 15 Temmuz'daki amacın ülkeyi bölüp parçalamak ve dış güçlere teslim etmek olduğunu anlatarak, "Türkiye'de iktidar şu, bu olmuş önemli değildi, işgal güçleri sınırda bekliyordu. Dolayısıyla 15 Temmuz'da görev almaya çalışan hain çete, bu milletin tapusunu başkalarına vermeye çalıştı ama bu milleti, Recep Tayyip Erdoğan'ı, AK Parti'nin güçlü duruşunu hesap edemediler." değerlendirmesinde bulundu.

"Oyun bitmedi, 'şimdi de ekonomik tezgahla, kumpasla bu ülkeyi acaba nasıl batırırızın' peşinden gitmeye başladılar ama hamdolsun, bu millet ona da en güzel dersi verdi. Şimdi dolar tepetaklak aşağıya gitmeye başladı." diyen Türel, burada da oyunu milletin bozduğunu söyledi.

Türel, bugünlerde en çok konuşulan hususlardan birinin başkanlık sistemi olduğunu ve bunun oldukça yoğun şekilde tartışılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Menderes Türel AK Parti Antalya Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title