Haberler

Menderes'te Festival Zamanı

Menderes Belediyesi ev sahipliğinde ilki düzenlenecek Uluslararası Mandalina Çiçeği Festivali 22-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

Menderes Belediyesi ev sahipliğinde ilki düzenlenecek Uluslararası Mandalina Çiçeği Festivali 22-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

Menderes Belediyesi ev sahipliğinde, Sunu Event Organizasyon, Ege Folklor Dernekleri Federasyonu ve Maxima Otel'in katkılarıyla düzenlenecek 1. Uluslararası Mandalina Çiçeği Festivali için geri sayım başladı. 22-25 Mayıs tarihlerinde Menderes'teki etkinlikte dünya halk danslarının en güzel örnekleri sergilenecek.

6 ülke 11 grup

Festivalde Türkiye adına Menderes Belediyesi Halk Dansları Grubunun yanı sıra Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Günay Kore ve Bulgaristan'dan toplam 11 grup yer alacak. Ekipler 4 gün boyunca ülkelerine ait halk danslarını İzmirliler ile buluşturacak.

Kültür mozaiği yaşanacak

22 Mayıs tarihinde Maxima Paradise Resort Otel'de gerçekleşecek kokteyl ile başlayacak etkinlik, ekiplerin teknik toplantısıyla devam edecek. 23 Mayıs tarihinde kültür turuna katılacak ekip ardından Gümüldür Meydanı'ndaki gecede sahne alacak. 24 Mayıs tarihinde Menderes Belediyesini ziyaret edecek heyet Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile bir araya gelecek. Ardından Özdere Meydanı'nda tüm ülkeler kendi yöresel oyunlarını sergileyecek. 25 Mayıs Cumartesi günü Menderes Belediyesi Amfi Tiyatro'da gerçekleşecek gala ile festival son bulacak.

Tanıtıma katkı

Festivalle ilgili bilgi veren Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, "Güzel ilçemizde, dünyanın dört bir yanından gelecek 300 kişilik halk dansları gruplarını ağırlayacağız Festivalimiz ile Menderes'imizin ve Gümüldür Satsuma mandalinamızın tanıtımını amaçladık. İzmir'in parlayan yıldızı konumunda ki ilçemizin doğa, tarih ve kültürel yanlarının tanıtılacağı etkinlikte dünyanın hiçbir yerinde olmayan Gümüldür Satsuma mandalinasının da tanıtımı yapılacak. Gerçekleşecek festival ile Menderes'imizin adını tüm dünya duyacak" dedi.

Herkes davetli

Festivali geleneksel hale getireceklerini kaydeden Başkan Kayalar, "Festivalimizin bu yıl ilkini gerçekleştireceğiz. Amacımız festivalimizi geleneksel hale getirerek her yıl düzenlemek. 22-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek ve birbirinden güzel halk danslarının yer alacağı etkinliğimize tüm halkımız davetlidir" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Menderes Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title