Haberler

Menderes'te "Bahar Harekatı"

Güncelleme:

Türkiye belediyecilik tarihinde ilk kez ova yollarına yatırım yaparak tarım arazilerini tozdan kurtaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, baharın gelmesiyle birlikte tam kapasiteyle harekete geçti.

Çalışmaların yoğun şekilde devam ettiği Menderes'te bu yıl 80 km. ova yoluna sathi kaplama yapılması hedefleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların hızının kesilmesiyle birlikte yol ve asfalt çalışmalarında tempoyu artırdı. Menderesli çiftçilerin Başkan Aziz Kocaoğlu'ndan talebi üzerine ilçedeki 80 kilometre uzunluğundaki ova yolu da bu yılki çalışma programına alındı.

Tarım arazilerine ulaşım sağlayan ova yollarını yazın toz, kışın çamurla kaplanmaktan kurtaracak proje kapsamında Menderes'te bu 410 bin m² alanda sathi kaplama yapılacak. Altıntepe bölgesinde başlayan çalışma çerçevesinde ilk etapta zemin hazırlıkları yapılıyor. Toprak zemin dolgu malzemesiyle güçlendirilerek sıkıştırılıyor. İkinci aşamada ise asfalt emülsiyonu ve mıcır seriliyor. Türkiye belediyecilik tarihinde ilk kez ova yollarına yatırım yaparak tarım arazi yollarını tozdan kurtaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, sınırlarının genişlemesiyle bu çalışmalarını tüm ilçelerde aralıksız olarak sürdürüyor.

5 BİN 500 KM'YE ULAŞTI

2004 yılında başlattığı ova yollarını düzenleme çalışmalarıyla üreticinin yüzünü güldüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 27 milyon 600 bin metrekare alana, yani 5 metre genişliğinde 5 bin 520 kilometre uzunluğundaki tarım arazisi yoluna sathi kaplama yaptı. Büyükşehir Belediyesi'nin, 620 milyon lira kaynak ayırdığı bu çalışmalarıyla çiftçileri kışın çamurdan, yazın tozdan kurtardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes'te 2005 yılında başlayan sathi kaplama imalatları kapsamında 681 km'ye ulaştı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aziz Kocaoğlu Menderes Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title