Haberler

Memurların Toplu Görüşmesi... - Ak Parti Grup Başkanvekili Çelik: ''İktidarı Devraldığımızdan Bu Yana, Kamu Çalışanlarının Durumu Hep Daha İyiye Gitmiştir''

AK Parti Grup Başkan vekili Faruk Çelik, iktidarı devraldıkları günden bugüne kamu çalışanlarının durumunun daha iyiye gittiğini ifade ederek ''en düşük kamu çalışanı ücreti düne göre iyidir ama yeterli değildir. Bunu yoksulluk sınırının üzerine getirebilecek durumumuz olsa yaparız ama şu anda bu mümkün değil'' dedi.

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Bursa İl Temsilciliğince Şehreküstü Meydanı'na kurulan ''Toplu Sözleşme Takip Çadırı''nı ziyaret eden Çelik, sivil toplum örgütlerinin, demokratik yapı içerisinde taleplerini çeşitli şekillerde dile getirmelerinden daha doğal bir şey olamayacağını söyledi.

''Türkiye'nin merdivenleri basamak basamak çıktığını'', kendilerinin de belli bir kesimin değil 73 milyon insanın çıkarlarını gözeterek hareket ettiklerini kaydeden Çelik, şöyle konuştu:

''Toplu görüşme sürecinde, 2007 yılı için öngörülen yüzde 4'lük enflasyon oranında zam teklif ettik. Kamu çalışanları bunu yeterli görmeyebilir, ben de durumlarının iyileştirilmesinden yanayım, ama kamu çalışanlarının Türkiye'de dengeleri bozacak katkılarının olmasını arzulamıyoruz.

Türkiye, popülist politikalardan çok çekti. Toplu görüşme sürecinin sonunda ortak noktada buluşulacağına inanıyorum. İktidarı devraldığımızdan bu yana kamu çalışanlarının durumu hep daha iyiye gitmiştir. En düşük kamu çalışanı ücreti düne göre iyidir ama yeterli değildir. Bunu yoksulluk sınırının üzerine getirebilecek durumumuz olsa bunu yaparız ama şu anda bu mümkün değil. Aradaki farkı zamanla kapatacağız. Umarım toplu görüşmelerin sonuna kadar kamu çalışanlarının lehine güzel bir anlaşma imzalanır.''

-''KAMU ÇALIŞANLARINA AYRICALIK YAPAMAYIZ''-

''Bugüne kadar ağlamayan sanayici ağlıyor'' ifadesini kullanan Çelik, ''toplumun her kesiminde acı reçete hissediliyor. Kamu çalışanlarına ayrıcalık yapamayız. Kamu çalışanlarına yapılacak her fazla zam, başka kesimlerde eksikliğe yol açar'' görüşünü dile getirdi.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu ise bugüne kadar yapılan görüşmelerden kendilerini memnun eden bir sonuç çıkmadığını kaydederek görüşmelerin kamu çalışanları lehine sonuçlanması için Faruk Çelik'ten destek istedi.

Türkiye İstatistik Kurumun açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarına göre, 200 bin memurun açlık sınırının altında, memurların yüzde 85'inin ise açlık-yoksulluk sınırı arasında maaş aldığını savunan Türkoğlu, ''Başbakan, 3 yıl süre istemişti ama 4 yıl geçti. Artık en düşük memur maaşının 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı üstünde olmasından vazgeçtik, bir kişinin yoksulluk sınırı kadar olmasını istiyoruz. Maaşlarımızın bir an önce insanca yaşayabileceğimiz seviyeye çekilmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Bu arada, ziyaret sırasında, maaşının azlığından yakınarak konuşmalara müdahale eden bir kişi, sendika yetkililerince uzaklaştırıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title