Haberler

Memurların Eylemi

Yurdun değişik yerlerinde kamu çalışanları, hükümetle sürdürülen toplu görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanmasını protesto ettiler.

Aksaray'da Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Aksaray Şubesi üyeleri, yaptıkları basın açıklaması ile anlaşmazlıkla sonuçlanan toplu sözleşme görüşmelerini protesto etti. Hükümet Meydanı'nda toplanan Eğitim-Bir-Sen üyeleri, ellerinde dövizlerle sloganlar attı. Burada bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Mahmut Aslan, anlaşmazlıkla sonuçlanan görüşmelerde Kamu İşveren Heyeti'nin ilk toplu sözleşmede imza atılamamasının baş sorumlusu olduğunu savundu.

Kamu görevlileri ve eğitim çalışanları olarak referandum sonrası aylarca yasayı beklediklerini ifade eden Aslan, "Yasa çıktı, masaya kilitlendik. Ek ödeme konusundaki talebimizi, toplu sözleşme masasında olmazsa olmazımız olarak ilan ettik. Çünkü 666 sayılı KHK ile farklı kurumlarda aynı unvanlar arası 'eşit işe eşit ücret' dengelemesi yapılırken, öğretmenler ve öğretim elemanları olarak kapsam dışında tutulduk" diye konuştu.

Öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödemelerinin 314 lira artırılmasını istediklerini söyleyen Aslan, "Masada uzlaşarak almaya çalıştığımız haklarımızı almak için, gücümüzle, kararlılığımızla bugün alanlardayız" dedi.

Eğitim-Bir-Sen üyeleri, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

-Kayseri -

Kayseri'de, KESK ve Kamu-Sen üyesi memurlar ortak eylem yaptı. Hükümetin memur maaşına yönelik zam teklifini protesto eden sendika üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda buluştu. Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Meydan Parkı önünde eylem yaparken Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendika üyeleri de Sivas Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüş sırasında Atatürk Anıtı önünde eylem yapan Memur-Sen üyeleri, KESK üyelerine alkışla destek verdiler.

Daha sonra KESK ve Kamu-Sen üyeleri birleşerek eylemlerini ortak sürdürdüler.

"Yaşasın sınıf dayanışması", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Direne direne kazanacağız" diye slogan atarak hükümete tepki gösteren memurlar, halay çektiler.

Sendika temsilcileri tarafından yapılan basın açıklamalarında, toplu sözleşme görüşmeleri nedeniyle hükümete tepki gösterildi.

Konuşmaların ardından Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, temsili olarak alana getirilen mangal üzerinde simit pişirdi.

Simitler, memurlara dağıtılırken temsili olarak bir milletvekili de mangal üzerinde sucuk pişirdi.

-Bursa-

Bursa'da, kamu çalışanlarının iş bırakma eylemi kapsamında çeşitli sendikalara bağlı memurlar, protesto gösterisi yaptı. Memur-Sen, Eğitim-İş, Türkiye Kamu-Sen ve KESK'e bağlı Eğitim-Sen ile diğer sendikalar, Fomara Meydanı'ndan Kent Meydanı'na kadar pankart açarak çeşitli sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı.

Memur-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, kent meydanında yaptığı basın açıklamasında, Toplu Sözleşme Masası'nda ek ödeme mağduriyetlerinin giderilmemesini, yüzdelik zam ve diğer toplu sözleşme tekliflerinin karşılanmamasını kabul edemediklerini belirterek, "Bu duyarsızlığı protesto ediyor, Türkiye genelinde hizmet üretmiyor, bir günlük iş bırakarak basın açıklamasıyla eylemlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Daha sonra Eğitim-İş, Türkiye-Kamu Sen ve KESK'e bağlı Eğitim-Sen temsilcileri de basın açıklaması yaptı. Konuşmaların ardından memurlar dağıldı.

-Mersin-

AK Parti Akdeniz ilçe binasına yürümek isteyen Kamu-Sen üyelerine polis müdahalede bulundu.

Toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine Mersin'de çeşitli sendikalara üye memurlar iş bırakma eylemi yaptı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye binası önünde önünde toplanan Kamu-Sen üyeleri, slogan atarak Hastane Caddesi'ndeki AK Parti Akdeniz İlçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Sendika üyeleri, Kuru Çeşme önünde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler ve zırhlı araçlarla barikat kurulması üzerine oturma eylemine başladı.

Polis, daha sonra yürümelerine izin verilmemesi üzerine barikatı aşmaya çalışan sendika üyelerine müdahalede bulundu. Müdahale sırasında 3 polis memuru ve bazı memurlar hafif şekilde yaralandı.

Bir süre daha bekleyen gruba, yapılan görüşmelerin ardından izin verilirken, Kamu-Sen üyeleri, zırhlı araçların yolu açmasının ardından parti binası önüne giderek basın açıklaması yapıp dağıldı.

Bu arada İstasyon Meydanı'nda toplanan KESK'e bağlı kalabalık bir grup da İstiklal ve Hastane caddeleri güzergahını takiben AK Parti Akdeniz ilçe binası önüne kadar yürüyüş yaparken, Memur-Sen'e bağlı bir grup da Akbelen Mezarlık Caddesi'ndeki AK Parti İl binası önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

-Balıkesir-

Balıkesir'de, kamu çalışanlarının iş bırakma eylemi kapsamında, İzmir-Ankara seferini gerçekleştiren Mavi Tren'in önünü kesmek isteyen sendika üyelerine güvenlik güçleri müdahale etti.

Balıkesir'de Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen, Memur-Sen 'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen), Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) ve KESK'e bağlı sendika üyesi memurlar, birer saat arayla Alihikmetpaşa Meydanı ve Yeşilli Meydanı'nda toplandı.

Maaş zammı artışını protesto eden pankartlar açan, sloganlarla yürüyüş yaparak meydanlarda toplanan memurlar, davul-zurna eşliğinde halay çekti, yaptıkları açıklamalarda taleplerini dile getirdi. Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Mustafa Koç, siyasilerin seçim meydanlarında verdikleri vaatleri unuttuklarını ileri sürdü.

"Hak için, adalet için, daha güzel yarınlar için iş bıraktıklarını" belirten Koç, şunları söyledi:

"Seçim meydanlarındaki vaatlerini unutmuşlardır. Bizleri eylemlilik sürecine götüren neden de işte budur. Memurların en tabi hakları yıllardır verilmiyor. Devleti temsil eden çalışanlar açlık ve yoksulluğa terk edilmiş, elverişsiz yerlerde çalışırken, seslerine kulak tıkanıyor."

KESK Dönem Sözcüsü Ekber Gün ise kamu çalışanlarına haklarının verilmesi yolunda başlatılan mücadeleyi örgütlü bir şekilde sürdüreceklerini söyledi.

KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyesi bir grup çalışan ise Balıkesir Tren Garı önünde toplanarak eylem yaptı. İzmir-Ankara seferini gerçekleştiren Mavi Tren'in önünü kesmek isteyen sendika üyelerine güvenlik güçleri müdahale etti.

Meydanlarda yapılan eylemlerde Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, geniş güvenlik önlemleri alırken, olumsuz bir olay yaşanmadığı bildirildi.

Memurların iş bırakma eylemi nedeniyle Balıkesir'deki kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmadığını öğrenildi.

-Tekirdağ-

Tekirdağ ve İlçelerinde Kamu-Sen ve KESK'e bağlı memurlar eylem yaptı. Tuğlalı Park'ta ilk olarak Kamu-Sen'e bağlı sendika üyeleri toplandı. Burada açıklama yapan Kamu-Sen Tekirdağ Temsilcisi Muzaffer Doğan, bugün tüm Türkiye'de olduğu gibi toplu sözleşme ve grev hakkını kullandıklarını söyledi. Doğan,

"Milletvekillerinin maaşına yapılan zam ile memurun maaşına yapılan zam arasında uçurumlar var. Hükümet, kamu görevlilerine verdiği değeri ortaya koymuştur" dedi.

Kamu-Sen'in açıklamasını tamamlamasının ardından alana gelen KESK üyeleri ise davul, zurna ve kemençe eşliğinde horon oynadı, halay çekti.

KESK adına açıklama yapan Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi Başkanı Erdal Korkmaz da insanca bir yaşamı hak eden herkes için grevde olduklarını ifade etti. Korkmaz, "KESK, kamu emekçilerinin taleplerini ve iradelerini yok sayan, geleceğini ipotek altına almaya çalışanların oyununu bozmaya kararlıdır. Bizlere tek teminatı şiddet, baskı ve daha fazla yoksulluk olanlara karşı bizim teminatımız fiili meşru mücadele geleneğimiz olmaya devam edecek" diye konuştu.

Çeşitli sloganlar atan gruplar, ellerindeki 3,5 yazan balonları patlattıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

-Çorlu-

Çorlu Atatürk Meydanı'nda toplanan sendikalar, Omurtak Caddesi üzerinden yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Eğitim-Sen Çorlu temsilciliği yetkilisi Bülent Telli, grup adına yaptığı konuşmada, kamu emekçileri ile dalga geçenlere cevap vermek adına grev haklarını kullandıklarını belirtti.

Telli, şunları kaydetti:

"Grev hakkınız yok tehditlerini boşa çıkaran yüz binlerce kamu emekçisi bugün tüm Türkiye'de hayatı durdurmuş durumda. Dağın fare doğurmasını bekleyenler dışında herkesin, kamu emekçilerinin, işçilerin, emeklilerin yürekleri bugün bizimle çarpıyor.

Konuşmaların ardından davul zurna eşliğinde halaylar çeken yaklaşık bin kişilik gurup bir süre slogan attı ve daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan, Çorlu'da bir çok okulda grev nedeniyle ders verilmedi.

Malkara ve Hayrabolu İlçelerinde de memurlar benzeri eylem yaptılar.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Balıkesir Memur Sen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title