Haberler

Memurlar Buyume Farklarını Istıyor

Memur-sen Samsun Il Temsilcisi Idris Maden, Buyumeden Paylarina Dusen Paranin Kamu Calisanlarina Mutlak Odenmesi Gerektigini Soyledi.

Memur-Sen Samsun Il Temsilcisi Idris Maden, buyumeden paylarina dusen paranin kamu calisanlarina mutlak odenmesi gerektigini soyledi.

Il binasinda basin toplantisi duzenleyen Idris Maden, Turkiye icin calisanlarin her turlu fedakarligi yaptigini, kamu calisanlarina gecmis donemlerin kayiplari da telafi edilmek suretiyle insan onuruna yakisir bir ucret odemesi yapilmasi gerektigini kaydetti.

"2008 yilinda ekonominin yuzde 5.5 oraninda buyumesi hedeflenmektedir" diyen Maden, "Kamu calisanlarina bu buyumeden paylarina dusen para mutlaka verilmelidir. Bu hukumet doneminde saglanan istikrar ile tek haneli rakama dusen enflasyon, bu yilin ozellikle son ceyreginde yeniden yukselmeye baslamis, aralik ayi ile birlikte yillik enflasyonun yeniden cift haneli duzeylere cikma olasiligi belirmistir. Bu bakimdan 2008 yilinda kamu calisanlarina artislarla birlikte enflasyon farklarinin da mutlak surette

hesaplanarak verilmesi gerekmektedir. Enflasyonu tetikleyen, yukselise geciren nedenlerin de gozden gecirilmesi ve onleyici tedbirlerin alinmasi gerekmektedir" dedi.

Ulkede issizligin kroniklesmeye yuz tuttugunu ifade den Maden, "En son aciklanan eylul donemi verilerine gore issizlik, gecen yilin ayni donemine gore 0.2 puan artisla yuzde 9.3 e yukselmistir. Boylece issiz sayisi 2 milyon 405 bin olmustur. Genc nufus da issizlik orani da 0.8 puan artisla yuzde 19'a cikmistir. Hukumetin zaman gecirmeden issizlige care bulmasi, istihdami artirici onlemleri almasi gerekmektedir" diye konustu.

Maden, ucretler konusunda cok da guzel bir yil gecirmemelerine ragmen, sosyal haklar konusunda calisanlara yonelik iyilestirmelerin olmasinin sevindirici oldugunu da sozlerine ekledi.

(MD-SA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title