Haberler

Memurdan Kalorifer Eylemi

Türk Büro -Sen Üyeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (Sgk) Etlik Tesisleri'ndeki Kaloriferlerin Yaklaşık 1,5 Aydır Yanmadığı Gerekçesiyle Eylem Yaptı.

Türk Büro-Sen üyeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Etlik Tesisleri'ndeki kaloriferlerin yaklaşık 1,5 aydır yanmadığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Ateş çevresinde toplanan sendika üyeleri, ''Yönetim uyuma, memuruna sahip çık'' sloganı attı.

Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Osman Eksert yaptığı açıklamada, kışın ağır geçtiği günlerde, Şubat ayının ilk haftasından bu yana tesiste kaloriferlerin yanmadığını, arkadaşlarının soğukta çalışmaya zorlandığını söyledi.

Sorunun giderilmesi için SGK Başkanlığı nezdinde yaptıkları görüşmelerden bugüne kadar sonuç alınamadığını ifade eden Eksert, ''SGK Başkanlığı türlü bahaneler üretmektedir. 70 milyon insanımıza hizmet sunduğunu iddia eden koskoca bir kurum eğer bir kaloriferi dahi yaktırmaktan aciz ise 70 milyona sunduğunu iddia ettiği hizmeti de düşünmek lazım'' dedi.

Sendika olarak bir an önce çalışanların mağduriyetin giderilmesini istediklerini vurgulayan Eksert, şöyle konuştu:

''Aksi halde bugün yaptığımız 2 saatlik iş bırakma eylemimizi tam gün olarak yapma durumunda olacağız. SGK'yı yönetenleri bir kez daha uyarıyoruz, vakit geçirilmeden bu sorunu çözün. Çalışanlar artık sıcak ortamda hizmet vermek istiyor. Başkanlık binasında 80 derecede yanan kaloriferin yarattığı o sıcak ortamdan bir de buraya bakın. Burası size ait değil mi? Bu insanlardan nasıl iş bekliyorsunuz?''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title