Haberler

Memur Sendikalarının Yetki Alma Mücadelesi - Tüm Bel-sen Kocaeli Şube Başkanı Yıldızeli: - ''bazı Sendikalar Bilinçli Olarak Kollanıyor, Bu Sendikaların Yetki Alması İçin Her Türlü Yol Deneniyor''

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Kocaeli Şube Başkanı Bedriye Yıldızeli, ''Bazı sendikalar bilinçli olarak kollanıyor, bu sendikaların yetki alması için her türlü yol deneniyor'' dedi.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Kocaeli Şube Başkanı Bedriye Yıldızeli, ''Bazı sendikalar bilinçli olarak kollanıyor, bu sendikaların yetki alması için her türlü yol deneniyor'' dedi.

Yıldızeli, düzenlediği basın toplantısında, bu hafta sonu kamu çalışanları sendikalarının üye sayısının açıklanacağını bildirdi.

Sendikaların üye sayılarının kamu kurumları ve sendikalar tarafından bakanlığa verilen tutanaklar üzerinden belirlendiğini ifade eden Yıldızeli, en fazla üyeye sahip sendikalar ve onların bağlı olduğu konfederasyonların ağustos ayında hükümetle yapacağı toplu görüşmelere katılacağını söyledi.

4688 Sayılı Yasa'ya göre, kurumlar ve sendikaların işyerlerinde tutulan ve üye sayılarını gösteren tutanakları en geç 31 Mayıs tarihinde Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığına vermek zorunda olduklarını belirten Yıldızeli, şunları kaydetti:

''Bizler, yasanın bu açık ve amir hükmü gereği 31 Mayısta tutanaklarımızı bakanlığımıza vermemize rağmen, bakanlık yasa dışı bir işlem yaparak diğer sendikalardan 30 Haziran akşamına kadar tutanak almaya devam etti. Bu tutanakların önemli kısmının sahte olduğunu biliyoruz. Bu durumu aslında bakanlık bürokratları da biliyor. Bazı sendikalar bilinçli olarak kollanıyor, bu sendikaların yetki alması için her türlü yol deneniyor.''

Kocaeli'nde, Bem Bir-Sen üyelerinin iki defa kayıtlara girildiğini iddia eden Yıldızeli, şunları kaydetti:

''Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak iki kez giriş yapılmıştır. Oysa İzmit Büyükşehir Belediyesi isimli bir belediye yoktur. Olmayan bir belediye nasıl yazılmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu durumu düzeltmesi gerekir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title