Haberler

Memur-sen Konfederasyonu Trabzon Başkanlar Kurulu'ndan Basın Açıklaması

Memur Sen Konfederasyonu Trabzon Başkanlar Kurulu, AK Parti'nin Kapatılmasına Yönelik Açılan Dava ile İlgili Bir Basın Açıklaması Düzenledi. Kurul Adına Basın Açıklamasını Okuyan Mehmet Kazancı, "Millet Adına Karar Veren Mahkemeler Halkın Yüzde 47'sinin Desteğini Almış Bir Partiyi Hangi Millet Adına Kapatacak Merak Ediyoruz" Dedi.

Memur Sen Konfederasyonu Trabzon Başkanlar Kurulu, AK Parti'nin kapatılmasına yönelik açılan dava ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Kurul adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Kazancı, "Millet adına karar veren mahkemeler halkın yüzde 47'sinin desteğini almış bir partiyi hangi millet adına kapatacak merak ediyoruz" dedi.

Kazancı, basın açıklamasında bu davanın herşeyden önce halka yapılan büyük haksızlık olduğunu belirterek "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na göre siyasi partiler demokrasinin temel unsurlarıdır. Bu unsurları tahrip etmek yargı eliyle bile olsa demokrasiyi tahrip etmek anlamına gelmektedir. Darbelerle, parti kapatmalarla sindirilmeye çalışılan bu halk, bir kez daha demokrasi tarihine talihsiz bir olay olarak geçecek kapatma davası ile terbiye edilmeye çalışılmaktadır. Bu dava her şeyden önce halka yapılan büyük bir haksızlıktır" dedi.

Normal şartlarda halkın tercihlerini kendi lehlerine çeviremeyenlerin anti demokratik yolları denemeye devam ettiğini anlatan Kazancı, sözlerine şöyle devam etti: "Daha önce birçok kez denenen bu yolun, amaçlarının sonucu vermediği halde tekrar sahnelenmesi, akla ziyandır. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Ne yazık ki demokrasimiz bir kez daha yara almıştır. Demokrasilerde meşruiyetin tek kaynağı milli iradedir. Bu yapılan, milleti hiçe saymak demektir. Anayasa değişikliği yaptı diye bir parti kapatılamaz. Anayasa ve yasaları değiştirecek tek merci halk iradesidir, mahkemeler değil. Şiddete başvurmadıkça hiçbir partiyi kapatmak çağdaş demokrasilerde rastlanan bir durum değildir. Bu tür girişimler toplumsal hayatın her alanında büyük tahribatlara yol açar, Türkiye'yi istikrarsızlığa götürür, ülkeyi yönetilmez hale getirir. Halkın demokrasiye olan inancını bitirir. Yoksa yapılmak istenen bu mudur." Partileri vatandaşların değerlendirdiğini, vatandaşların büyütüp kapattığını anlatan Kazancı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun yolu demokrasilerde seçimdir, sandıktır. Memur Sen olarak dün çalışanların ekonomik ve sosyal hakları konusunda çıkarılmak istenen sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası konusunda eksiklik gördüğümüz için çalışanların yanında yer aldık, hükümetin karşısında durduk siyasi iradeyi meydanlardan uyardık. Bu günde demokrasiyi kesintiye uğratmak isteyenlere, bireyin hak ve özgürlüklerini görmezden gelenlere, demokratik kazanımlardan rahatsız olanlara, sahip oldukları imtiyazları kaybetme endişesi ile halka tepeden bakıp sindirmeye çalışanlara, demokrasiyi bu halka fazla görenlere, biz asılız bizim istemediğimiz hiç bir düzenleme bu ülkede gerçekleşemez diyen jakoben sözde aydınlara, halkın verdiği oylara farklı değer biçen sözde demokratlara karşı çıkıyoruz, itiraz ediyoruz, bu dik duruşumuz, bu halkın iradesi üzerindeki baskılar kalkıncaya kadar devam edecektir.

Millet adına karar veren mahkemeler halkın yüzde 47'sinin desteğini almış bir partiyi hangi millet adına kapatacak doğrusu merak ediyoruz." (EK-BK-HO-Y) RESİM ALTI - Memur Sen Konfederasyonu Trabzon Başkanlar Kurulu, AK Parti'nin kapatılmasına yönelik açılan dava ile ilgili bir basın açıklaması düzenldi. Kurul adına basın açıklamasını okuyan Mehmet azancı, "Millet adına karar veren mahkemeler halkın yüzde 47 sinin desteğini almış bir partiyi hangi millet adına kapatacak doğrusu merak ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title