Haberler

Memur -Sen, Key Ödemelerinin Bayramdan Sonra Yapılmasını İstedi

Memur -Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Konut Edindirme Yardımı Ödemelerinin Bayramdan Sonra Ödenmesinin Hızlandırılmasına Yönelik Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le Görüştü. Gündoğdu, Toplu Görüşme Priminin Yeniden Ödenmesi İçin Yasal Düzenlemenin Yapılması ve Key Ödemelerinin Bir An Önce Tamamlanması Konularındaki Taleplerini Maliye Bakanı Şimşek'e İletti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Konut Edindirme Yardımı ödemelerinin bayramdan sonra ödenmesinin hızlandırılmasına yönelik Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le görüştü.

Gündoğdu, toplu görüşme priminin yeniden ödenmesi için yasal düzenlemenin yapılması ve KEY ödemelerinin bir an önce tamamlanması konularındaki taleplerini Maliye Bakanı Şimşek'e iletti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ziyaret etti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ziyarette yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen "Toplu Görüşme Primi" konusunda bir çalışma yürüttüklerini ve ilgili bürokratların incelemesinin ardından bir düzenlemenin gündeme gelebileceğini söyledi. KEY ödemelerinde yapılacak düzenlemenin bir an önce gerçekleşmesi konusunda Memur-Sen'in talebini dikkate alacaklarını ifade eden Şimşek, amaçlarının uyumlu bir çalışma yürütmek olduğunu dile getirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise, Hazine Müsteşarlığı'nın, KEY hak sahiplerine ödeme yapılabilmesi için hazırlanan yeni kanun tasarısı taslağının Başbakanlık'a sevk edilmesinden sonra Başbakan'ın bu konuyla ilgili açıklama yaptığını anımsatarak, bu gelişmenin ardından KEY ödemelerine ilişkin süreci hızlandırmak için görüşmelere başladıklarını kaydetti. Gündoğdu, bunu hızlandırarak, bayramdan sonraya ve yeni yıla KEY ödemesini almayan kimse kalmamasını önemsediklerini dile getirdi. Bu konda kararlı olduklarını söyleyen Gündoğdu, bu mağduriyetin giderilmesinin hızlandırılarak çözülmesini istedi.

Gündoğdu, 2005'te 5 TL olan toplu görüşme primini 2008 yılında 10 TL'ye çıkardıklarını ancak konunun Anayasa Mahkemesi'ne taşındığını hatırlatarak, mahkemenin kararından sonra Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'la görüşerek üzüntülerini dile getirdiklerini söyledi. Kararın yanlış olduğunu öne süren Gündoğdu, "Dünyanın hiçbir yerinde sendikalıların sendikasızlardan daha az ücret aldığı baki değil. Sendika mensubu üyeler zaten aidtalarını ödüyorlar" dedi.

10 TL'lik kazanım elde ettiklerini kaydeden Gündoğdu, üyeleri için elde ettikleri tek iyileştirmenin bu olduğunu belirtti. Gündoğdu, "Biz 10 TL'lik bir kazanım elde etmişiz. Bu elden gitmiş, bunu hızlandırılamsını istedik Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten. 'Anayasa Mahkemesi kararı üzerine bir çalışma yapalım bayramdan sonra tekrar bir araya gelelim. Elimizden geleni yapalım' dediler" diye konuştu.

Zam konusunda taleplerini yinelediklerini söyleyen Gündoğdu, Şimşek'in bu konuda bir açıklama yapmadığını dile getirdi. Gündoğdu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim öteden beri söylediğimiz uzlaştırma kuruluna taşıdığımız 4 artı 4 bir de bir milyon 480 bin memuru kapsayan ek ödemenin hiç değilse 30 artı 30 TL'nin verilmesi kararlılığımız devam etti. O konularda yeni bir sıcaklık yeni bir açılım getirmedi. Ama esas konu toplu sözleşme talebine yönelik, buna sıcak yaklaştıklarını bunun üzerine de hükümetle çalışma yapılabilirliği üzerine sıcak açıklamalarda bulundu. Bizim en büyük derdimiz yasamız toplu görüşmeler ve kararlaştırdığımız konular bile yürürlüğe girmekte sıkıntı çekiyor."(ANKA)

(ME/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title