Haberler

Memur- Sen'de 28 Şubat açıklaması

Güncelleme:

Sen'in 28 Şubat açıklaması Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Zehra Cam Sağlık'ın 28 Şubat için hazırlanan basın açıklamasını okuması - HakkariHakkari'de ise Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Zehra Cam Sağlık, sendikada yaptığı basın açıklamasında, bin yıl...

Sen'in 28 Şubat açıklaması

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Zehra Cam Sağlık'ın 28 Şubat için hazırlanan basın açıklamasını okuması - Hakkari

Hakkari'de ise Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Zehra Cam Sağlık, sendikada yaptığı basın açıklamasında, bin yıl sürecek iddiasına karşı milletin 7 yılda darbecilerin heveslerini kursaklarında bıraktığını belirtti.

Türkiye'de bir ilk olarak darbecilere ve vesayetçilere yargı eliyle yaptıklarının hesabının sorulduğunu aktaran Sağlık, şunları kaydetti:

"Darbecilerden 21'i müebbet hapisle cezalandırıldı. Tedricen de olsa vesayet düzeni ve düzenlemeleri bütün yasaklarla ortadan kaldırıldı.

Küçümsenmesi imkansız bir biçimde 28 Şubat döneminde ihraç edilen kamu görevlilerinin açıkta geçirdikleri sürelerin çalışılmış sayılmasına, kazanılmış hak aylığında ve emekli müktesebinde değerlendirilmesine yönelik düzenleme yapıldı. Belirtilen dönemde kendileri tarafından ödenen primlerin iadesi gerçekleştirildi. Kadın çalışanların başörtülü olarak görev yapmalarına, kız öğrencilerin eğitimin tüm safhalarında okula başörtüsüyle gidebilmelerine yönelik düzenlemeler yapıldı. Bu çalışmaları değerli buluyor, takdir ediyoruz. Fakat yeterli bulmuyoruz. Çünkü hala mağduriyeti süren insanlar var."

Açıklamaya, sendika üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Memur Sen 28 Şubat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title