Haberler

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "Kimsenin Yandaşı, Irgatı Olmadık"

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, "Millet ile hiçbir zaman ters düşmedik, her zaman milletle aynı yere düştük. Millete ihanet etmedik, vesayet odaklarıyla iş tutmadık. Kimsenin yandaşı, ırgatı olmadık." dedi.

Yalçın, Memur-Sen'in bir okuldaki "Sivas teşkilat buluşması"nda yaptığı konuşmada, "Türkiye üzerinde 100 yıl önce cetvelle çizilen ve iri kalan parçalar, şu anda un ufak edilmeye çalışılıyor. İri parçalar dağıtılarak, coğrafyada siyonizme tehdit olarak hiçbir adımın kalmaması için yeni bir dizayn yapılıyor. Bu coğrafyada şu anda yaşadığımız olay, 120 yıl önceden başlayan bir stratejik hedefin adım adım yerine getirilmesidir. Bu ülkenin aleyhine çalışanlar, bu ülkenin altını oyanlar kim? Ülke olarak enterasan bir zemindeyiz." ifadelerini kullandı.

Sendika olarak üyelerinin ekonomik, sosyal ve mali haklarını iyileştirmek hedefinde olduklarını dile getiren Yalçın, üyelerinin statüsünü yükseltmeyi ve milli gelirden paylarına düşeni almalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Yalçın, ülkenin korku tünelinden çıkmasını, ham demokrasinin tam demokrasi olmasını sağlamayı da istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bunu yapmadıktan sonra diğerini yapmanın bir anlamı yok. Bir anti demokratik süreç bütün kazanımlarımızın hepsini sıfırlıyor. Hepsini alıp götürüyor. Evrensel anlamda işimiz, dünyanın neresinde bir mazlum, bir mağdur var, onun hesabı bizden sorulacak diyerek, bunlara duyarlı olmak. Çünkü biz bir inancın mensuplarıyız. Ter rengimiz her yerde aynı, ten rengimiz farklı olsa da."

Memur-Sen olarak şimdiye kadar hiçbir zaman milletle kavga etmediklerini vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti:

"Millet ile hiçbir zaman ters düşmedik, her zaman milletle aynı yere düştük. Millete ihanet etmedik, vesayet odaklarıyla iş tutmadık. Kimsenin yandaşı, ırgatı olmadık. Onun için bu teşkilatın derdi millet, kendi millet, yükü yeni bir medeniyet olan bir kitle. Ülke olarak önemli süreçlerden çıkışımızda mevcut şu anki siyasal aritmetiğin çok önemli etkileri var. Birbirini devam eden hükümetler, istikrar dönemini bu ülkeye kazandırmıştır. Bunun haricindeki dönemlerde ülke kaybetti. İstikrarsızlık bu ülkeye kaybettirdi."

Yalçın, istikrar olmayınca yapılanların bir çırpıda gittiğine dikkati çekti.

Millete danışılan, millete gidilen her sürecin başlarının üzerinde yeri olduğuna değinen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Memur-Sen'in görüşü, duruşu, konumlanışı milletin yanında beli olan bir kitledir. Memur-Sen zikzak çizmeyen bir kitledir. Bizim açımızdan öne alınması, sona alınması bizim tercihimiz değildir. Bu tercih siyasilerin tercihidir. Ama öne alınmış olması böyle bir zeminde ülke için faydalıdır. Çünkü öne alınmadığı zaman seçim süreci önünde durduğu zaman devlet bürokrasisi çöker. Bürokrasinin hareket etme biçimi farklıdır. Dolayısıyla bu zafiyet bu ülkeye kaybettirir. Ne olacaksa biran önce olmalı ve ülke yoluna koyulmalıdır."

Eğitim camiasının bir stresinin olduğuna işaret eden Yalçın, "O stres öğretmen performans değerlendirmesi adı altında, öğretmen kimliğini değersizleştirme ihtimali çok yüksek bir taslağın hala çekilmemiş olmasıdır. Bunun biran önce geri çekilmesi gerekir. Bunun kabul edilecek hiçbir tarafı yok." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Memur Sen Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title