Haberler

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu İşveren Heyeti şekillendiğinde ilk olarak kendileriyle görüşüleceğini, bu yüzden yeni kurulan hükümetin ilk muhatabının da Memur-Sen olacağını belirtti.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu İşveren Heyeti şekillendiğinde ilk olarak kendileriyle görüşüleceğini, bu yüzden yeni kurulan hükümetin ilk muhatabının da Memur-Sen olacağını belirtti.

Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezinde düzenlenen iftardaki konuşmasında, seçimlerden sonra milletin koalisyon istediğinin ortaya çıktığını söyledi.

Ekonominin çok fazla örselenmeden, siyasi istikrarsızlığa meydan vermeden ülkenin bir an önce hükümeti kurması gerektiğini vurgulayan Yalçın, Memur-Sen olarak temennilerinin ülkede tek partili bir hükümetten yana olduğunu ifade etti.

Yalçın, Türkiye'nin her zaman koalisyon dönemlerinde kaybettiğini yalnız 54'üncü hükümetin istisna olduğunu kaydederek, "Ama bugünkü gelinen noktada ülkenin bir an önce halkın iradesi doğrultusunda bir hükümet ortaya çıkarması, eğer erken seçim kararı alınacaksa bu anlamda da bir yol haritasının toplum önüne konularak bir boşluk oluşturulmaması gerekiyor" dedi.

Kendileri için yeni hükümet kurulma sürecinin çok önemli olduğuna işaret eden Yalçın, "Kamu İşveren Heyeti şekillendiğinde, ilk bizimle muhatap olacak bu yüzden yeni kurulan hükümetin ilk muhatabı biziz. Çünkü Ağustos'ta bütün kamu çalışanlarını ve kamudan emekli olanları ilgilendiren üçüncü dönem toplu sözleşme başlayacak. Biz de Konfederasyon olarak mutfak çalışmamızı tamamlamak üzereyiz" diye konuştu.

"Toplu sözleşme dönemi, siyasilerin alanda kurdukları cümlelerin masaya bizim tarafımızdan taşınacağı, dolayısıyla alanda cümle kuranların masada test edileceği bir süreç olacak" diyen Yalçın, bu anlamda topluma vadedilen rakamlarla masaya gelindiği takdirde uzlaşabileceklerini kaydetti.

"Mevcut hükümet kimse onla masaya oturacağız"

Bir gazetecinin "Tekrar seçime gidilirse o zaman mevcut geçici hükümetle mi masaya oturacaksınız yoksa erken seçim sonrası yeni hükümetin kurulması beklenecek mi?" sorusuna Yalçın, "Ağustos'un biri itibarıyla mevcut hükümet kimse onla masaya oturmamız gerekiyor. Bizim o günkü muhatapla görüşmelerimize başlamamız gerekiyor. Ama o süreçte farklı bir görüşme trafiği gerçekleşip, farklı bir yöntem olur mu? Şu anda öyle bir beklentimiz yok" yanıtını verdi.

Yalçın, olası koalisyonda taleplerinin partilere göre şekillenip şekillenmeyeceği sorusu üzerine ise taleplerinin yüzde 95 oranında netleştiğini, alanda kurulmuş cümlelerin kendileri açısından masada işe yarayacağını düşündüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Memur Sen Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title