Haberler

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: Taksim'i Gezi'ye Dönüştürmeye Çalıştılar

Memur-sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim'de kutlanmasına izin verilmemesi ve sonrasında çıkan olaylara değinerek, " Taksim'i dayatanların bir planı da Türkiye'yi kaos ülkesi gibi göstermekti. Taksim kaos alanına dönüştürülüyor, birileri de zorla orayı kutsuyor. Sonra olaylar çıkartılıyor. Taksim dayatmasını yapanlar; emeğin, dayanışmanın değil uluslararası senaristlerin maşası oldu. Geçen yıl Gezisever olan sendikalar, Taksim'i, Gezi'ye dönüştürmeye çalıştılar" dedi.

"DAYANIŞMA OLMASIN DİYE EMEK SARF ETTİLER"

Gündoğdu sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Geçen yıl da KESK ve DİSK'in ötekileştirici tavrından dolayı bir araya gelemedik. 1991 yılından 2007 yılına kadar neden Taksim dayatması, Taksim ısrarı yoktu? 1 Mayıs'ın aynı meydanda ve birlikte kutlanması için Memur-Sen olarak geçmişte önemli girişimlerimiz oldu. Ancak bazen bazı konfederasyonların kaprisi, inadı ve örgütsel ideolojik tavırlarından dolayı bir arada kutlayamadık. Geçen yıl da KESK ve DİSK'in ötekileştirici tavrından dolayı bir araya gelemedik. Avrupalı bir kaç sendikacıya yağcılık olsun diye milyonlarca üyesi olan konfederasyonlarla birlikte kutlama yapmaktan kaçındılar, emek ve dayanışma bayramında, dayanışma olmasın diye emek sarf ettiler. Büyük bir ayrımcılığa imza attılar. Elbette 1 Mayıs çalışanlar bayramının tüm emek örgütleri ile birlikte ve Taksim'de kutlanması güzel olurdu. Ancak Taksim'i bir tabu haline getirmek birlikte kutlamayı olmazsa olmaz olarak görmek de doğru değildi."

"SENARİSTLERİN MAŞASI OLDULAR"

"Neden geçen yıl birlikte olunmamızın istenmediğini Gezi olaylarında gördük" diyen Gündoğdu, "Kim vardı: DİSK, KESK ve sol örgütler... Taksim'i dayatanlarının bir planı Türkiye'yi kaos ülkesi gibi göstermekti. Taksim kaos alanına dönüştürülüyor, birileri de zorla orayı kutsuyor. Sonra olaylar çıkartılıyor. Taksim dayatmasını yapanlar; emeğin, dayanışmayın değil uluslararası senaristlerin maşası oldu. Geçen yıl Gezisever olan sendikalar Taksim'i Gezi'ye dönüştürmeye çalıştılar. Ne yazık ki faiz lobisiyle birlikte hareket edenler; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde işçilerin ve memurların sıkıntılarını haykırmak yerine Türkiye'yi Dünya'ya kötü göstermek için fotoğraf verdiler" şeklinde konuştu.

"DİYARBAKIR'DAN TALEPLERİMİZİ HAYKIRDIK"

Memur-Sen'in 1 Mayıs Diyarbakır Medeniyet buluşmasında hiç bir olayın çıkmadığına dikkat çeken Gündoğdu, "Hep birlikte emek, dayanışma, kardeşlik ve medeniyet buluşması gerçekleştirdik. Haklı taleplerimizi haykırdık, kazanımlarımızı kutladık, kardeşliğimize sahip çıktık" dedi.

(HT)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Gündoğdu Memur Sen Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title