Haberler

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Artık Biz Cinsiyet Ayrımcılığı Ayıbının Sona Ermesini İstiyoruz"

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Artık biz cinsiyet ayrımcılığı ayıbının sona ermesini istiyoruz" dedi.

Gündoğdu, sendikasının Karabük Şubesi İl Divan Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, Türk milletinin artık her 10 yılda bir iradesinin darbelerle tokatlanmasına 2010 yılında yapılan referandumla izin vermeyeceğini gösterdiğini söyledi.

Siyasi partilerin millete yeni bir anayasa sözü verdiğini ve şu anda hepsinin bu konuda çalıştığını ifade eden Gündoğdu, yeni bir anayasadan kaçanlara milletin gereken dersi vereceğini belirtti.

Bugün yeni yılın ilk eylemini yaptıklarının altını çizen Gündoğdu, şunları söyledi:

"Bugün başörtüsünü örtmek isteyen kardeşlerimizin başörtüleriyle okullara derslere girdiği gün. Kravatını çıkararak ya da serbest kıyafetle girmek isteyen erkek arkadaşlarımızın derse girdiği gün. Artık biz cinsiyet ayrımcılığı ayıbının sona ermesini istiyoruz. Erkek, erkek olduğu için hem kamuda, hem Mecliste, hem siyaset, hem de memuriyet yapabildiği halde kadının böyle şansı yok. Başını örttüğü için okula giremiyor. Burada cinsiyet ayrımcılığı vardır. Burada kadına eşitsizlik vardır. Başını açan kadın gidip başını kapatan gidemediğinde kadınlar arasında da eşitsizlik vardır. İnanç hürriyeti ayaklar altına alınmıştır.

Yıl 1934 kadına seçme ve seçilme hakkını vermişiz, yıl 2012 hala kadına istediği elbiseyi giyme hakkını vermeyen bir yaklaşım devam ediyor. Burada elbette Meclisi göreve çağırıyoruz. Elbette hükümeti, yetkilileri göreve çağırıyoruz. Ama bunu yaparken bu ayıptan kurtulmanın zamanı geldi de geçiyor diye haykırıyorum."

-Milli Eğitim Bakanlığındaki yönetmelik değişikliği-

Öğrenci ve öğretmen adaylarını ilgilendiren Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliklerinde değişikliklerin yapıldığını vurgulayan Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Teşekkür ediyoruz. Öğretmenliğe hazırlanan gençlerin okullarda staj yapıyorken, üniversitede serbest olan başörtüsünü takamamamız garip bir tablo. İmam hatip liselerinde Kuran-ı Kerim derslerinde başörtüye özgürlük geldi. Ama bu gelen özgürlük bireye gelen özgürlük değil. Okula ve derse özgürlük. İmam hatip lisesinde başını örtebilirsin dediğin kız öğrenci, ticaret yada endüstri meslek Lisesine geçiş yaptığında başını örtme hakkı var mı- yok. Kuran-ı Kerim dersinde istersen örtebilirsin. Matematik dersinde örtebilir misin- örtemezsin. Bardağın yarısı dolmuştur ama doluş biçiminde sorun var. Okula ve derse değil bireye özgürlük olması lazım."

"Dört dörtlük eğitim sistemine evet, sistemin yanlış uygulanışına, uygulama biçimindeki eksikliklere hayır" diyen Gündoğdu, şunları söyledi:

"Çünkü bu millet 28 Şubat sürecinin dayatmacılarının, Milli Güvenlik Kurulu kararlarının tek tip insan modelinin hayata geçirilmesi yaklaşımından, kendi çocuklarının geleceğinin kendilerinin ve çocuklarının karar vereceği sisteme geçmiştir. Evet din eğitimi gelmiştir. Harika bir şey. Ama gelmiş biçimi bile OECD ülkelerinin hala 167 saat gerisinde. Karşı koyanlar öyle bir gerekçe ile karşı koyuyorlar ki sanki Avrupa'yı geride bıraktık.

Öğretmenin değerini kavrayamayan bir bakış açısıyla Türkiye'nin mesafe alması asla mümkün değil. Öğretmeni diploma dolduruyor konumundan bu ülkenin yeniden inşacısı olduğu konumuna maddi ve manevi olarak yeniden getirme mecburiyetinde olduğunu da buradan ifade etmek istiyorum."

Muhabir: Ahmet Özler

Yayıncı: İbrahim Uyar - KARABÜK

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Gündoğdu Memur Sen Karabük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title