Haberler

Memur-sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Eğer Türkiye karıştırılıp, Suriye, Irak ve Mısır’a çevrilirse, dünya mazlumlarının artık temsilcisi kalmayacak" dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Eğer Türkiye karıştırılıp, Suriye, Irak ve Mısır'a çevrilirse, dünya mazlumlarının artık temsilcisi kalmayacak" dedi.

Metin Memiş, Memur-Sen'in 'Öncü Medeniyet Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye' konulu konferansı için Çanakkale'ye geldi. Sağlık Sen ve Memur Sen üyelerinin katıldığı konferans Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Anafartalar Kampüsü Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda yapıldı. Konferansa AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve milletvekili adayı Jülide İskenderoğlu'nun yanı sıra çok sayıda dinleyici katıldı.

Konferans öncesi İHA muhabirine ülke gündem ve terör olaylarına dair açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemizde bir belirsizlik durumu söz konusu oldu. Bu süreçle birlikte de bir takım karanlık eller, ülkemizi kaotik bir ortama sürüklemek için düğmeye bastı. Özellikle son 3 yıldır devam eden anaların ağlamadığı bir çözüm süreci sonrasında artık şehit cenazelerinin yoğun bir şekilde gelmeye başlamasıyla birlikte, bu ülkedeki kardeşlik hukukunu bozmak isteyenler maalesef ülkemizde tekrar terör olaylarını gündeme taşıdı. Tabii bu ülke coğrafi olarak önemli bir konumda bulunuyor. Elbette ki Türkiye'nin güçlü olmasını istemeyenler, ülkemizde kardeş kavgası başlatmak kaydıyla Büyük Türkiye hayalini suya düşürmek, gölgelemek istiyorlar. Bu anlamda önümüzdeki süreçle alakalı milletimizin çok itidalli olması gerekiyor. Şehitler bizim şehitlerimiz, akan her şehit kanı gerçekten bizler için çok acı verici. Ama genel anlamda baktığımız zaman bu terör olaylarına taşeronluk yapanları da göz önüne aldığımızda, ülkemizin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini bozmak isteyenlere fırsat vermememiz gerekiyor. Bu anlamda Memur-Sen ailesi olarak 81 vilayetimizi dolaşmak, ülkemizin yaşadığı sıkıntılı dönemi anlatmak üzere 'Öncü Medeniyet Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye' doğrultusunda teşkilatlarımızla bir araya geliyoruz. Ülkemizdeki birliğimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyenlere karşı, oynanan oyunların ne olduğunu anlatmak üzere teşkilatlarımızla buluşuyoruz. Türkiye'de istikrarı bozmak isteyenler bir araya gelmişti. Ama bundan sonraki süreçte bu kararı milletimiz verecek. Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesi için halkımızın sağduyuyla tercihini yapacağına inanıyoruz. Güçlü Türkiye, sadece kendi milleti için değil, dünya mazlumları için de önemli. Dünya mazlumlarının gözü kulağı Türkiye'de. Eğer Türkiye karıştırılırsa, ülkemiz, Suriye, Irak ve Mısır gibi ülkelere çevrilirse, dünya mazlumlarının artık temsilcisi neredeyse kalmayacak" şeklinde konuştu.

Konferans öncesi Kuran-ı Kerim okundu ve kısa film izletildi. Gecede bir konuşma yapan AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, 850 bin üyesi ile Türkiye'nin en büyük STK'sı olan Memur Sen ailesini tebrik etti. Turan, "Çok değerli dostlarım, ben bu akşam yabancı bir toplantıda misafir değilim. Yüzüme baktığında, gözüme baktığında kalpten kalbe bağ vardır diyeceğimiz dostlarla birlikteyiz. Sizlerle birlikte olmaktan ayrı bir bahtiyarlık duyuyor ve Allah'a hamd ediyorum. Bu toplantıların daha sık olmasını, daha fazla bir araya gelip dertleşmeyi, daha fazla bir araya gelip, hem Türkiye'mizin hem de Çanakkale'mizin masaya yatırmayı ve daha iyi tanışmayı da umuyorum. Bugün hepiniz işten geldiniz. Yarında işlerinize gideceksiniz. Hepinizin eşi, çocuğu, hastası ve büyükleri var. Ama siz işten sonra burada olmayı bir duruş olarak ortaya koydunuz. Çok kıymetli genel başkanını ifade ettiği 'kuruştan öte, duruş sendikası' diye tabir edilen bu anlayışı ortaya koydunuz" diye konuştu.

Konferans sonunda davetlilere aşure ikramında bulunuldu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metin Memiş Memur Sen Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

title