Haberler

Memur-sen Fransız Konsolosluğu'na Siyah Çelenk Bıraktı

Memur-sen Üyesi Bir Grup Fransız Konsolosluğu Önüne Gelerek Fransa'yı Protesto Etti. Memur-sen'e Bağlı 200 Kişilik Bir Grup Fransız Meclisi'nce Kabul Edilen Yasa Tasarısını Protesto Etmek Üzere Taksim Meydanı'nda Biraraya Geldi. Sendikacılar, "Katil Fransa Cezayir'i Unutma", "Fransa Yasanı Al Baş...

Memur-sen üyesi bir grup Fransız Konsolosluğu önüne gelerek Fransa`yı protesto etti. Memur-sen`e bağlı 200 kişilik bir grup Fransız Meclisi`nce kabul edilen yasa tasarısını protesto etmek üzere Taksim Meydanı`nda biraraya geldi. Sendikacılar, ¨Katil Fransa Cezayir`i unutma¨, ¨Fransa yasanı al başına çal¨ sloganları ile konsolosluğa doğru yürüyüşe geçti. Grup adına Memur-sen İstanbul İl Başkanı Ahmet Yurtman bir açıklama yaptı. Yurtman, bilimsel olgulardan uzak, tarihi bilgi ve belgelere aykırı, gerçek dışı görüşlerle hazırlanan sözde ermeni soykırımını reddetmeyi suç sayan kanun tasarısının Fransız Meclisi`nde kabul edildiğini hatırlatarak, ¨2001 yılında Ermenilere Türkler tarafından sistematik bir biçimde soykırım yapıldığını kabul eden Fransa şimdi de soykırım yapıldığını reddedenlere hapis ve para cezası vermek istiyor¨ diye konuştu. Açıklamada ayrıca söz konusu kanun gereği Fransa`daki hiç kimsenin Türk tarafının bir katliam yapmadığını iddia dahi edemeyeceği belirtildi. ¨Fransızların bu karalarının İnsan Hakları Sözleşmesi`nin temelleriyle çeliştiği açıktır. Zira düşünce hürriyetini hiçe sayma ve tarihi gerçekleri saptırma suçları işleyen Fransa`ya en iyi cevabı İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi vermektedir¨ denildi. Kanunun Fransa ve Fransız halkı için tarihi bir hata ve skandal olduğu vurgulanan açıklamada ¨Ülkemizde milli değerlerimize, dinimize hakaret edenleri cezalandıran TCK`nın 301. maddesinin yürürlükten kaldırılması için ülkemize baskı yapan Fransa`nın kendi ülkesinde böyle bir yasayı çıkarmasının hiçbir gerekçesi kabul edilemez. Fransa`nın bu davranışını Memur-sen olarak protesto ediyoruz¨ denildi. Yurtman Fransız Sokağı`nın adının da Cezayir Sokağı olarak değiştirilmesini istedi. Açıklamanın ardından Fransız Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakıldı. Sendikacılar açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title