Haberler

Memur-sen'den Yeni Anayasa ve Demokrasi Açıklaması

Memur-sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Atçı, "Dünyanın ve Özellikle Ortadoğu'nun Yeniden Şekillendiği Bu Günlerde, Türkiye'nin de Yeni Bir Bakışa İhtiyacı Olduğu Açıktır" Dedi.

Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Atçı, "Dünyanın ve özellikle Ortadoğu'nun yeniden şekillendiği bu günlerde, Türkiye'nin de yeni bir bakışa ihtiyacı olduğu açıktır" dedi.

Şanlıurfa Karakoyun İş Merkezi önünde "Ortak Akıl Hareketi" adı altında toplanan yaklaşık 50 kişilik bir grup adına Memur-Sen Şube Başkanı Mahmut Atçı açıklama yaptı. Konuşmasında demokrasi ve özgürlüklerden bahseden Atçı, "Tüm insanlar özgür, değer ve hak bakımından eşit olarak doğarlar" diye konuştu.

İnsanların birbirine karşı kardeşlik düşüncesiyle yaklaşmaları gerektiğini söyleyen Atçı, "Herkes; ırkına, rengine, cinsiyetine, diline, dinine, siyasal ya da başka inançlarına bakılmaksızın eşit haklara sahiptir. Türkiye'de yüzyıllardır bir arada yaşayan insanların, temel özgürlükleri edinme ve kullanma konusunda endişelerimiz vardır. Anadilini geliştirme ve ifade özgürlüğü; farklı dini anlayışlara sahip insanların kendi anlayışlarını özgürce yaşayabilmeleri ve çocuklarına aktarabilmeleri; dini anlayışlar konusunda devletin bir taraf olarak müdahil olmaması ve insanların nasıl inanacağını, nasıl düşüneceğini, nasıl yaşayacağını belirleme hakkının devlette ve bürokratlarda bulunmadığının tartışmasız kabulü sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı.

"Demokratik devletin resmi ideolojisi olmaz" diyen Atçı, 28 Haziran Cumartesi günü Malatya'da Kernek meydanında yapılacak olan mitinge her kesimin katılması gerektiğini söyledi. Memur-Sen basın açıklamasına Hak-İş Konfederasyonu, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı da destek verdi.

(SK-MEF-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title