Haberler

Memur-sen'den Kızılay'a Kan Bağışı - Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Küçükali: - ''biz, Türk İnsanının Merhamet Eliyiz''

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İstanbul Şubesi, Kızılay'a kan bağışı kampanyası başlattı.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İstanbul Şubesi, Kızılay'a kan bağışı kampanyası başlattı.

Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde düzenlenen törende konuşan Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, Memur-Sen ile bir dizi ihtiyaçların karşılanması amacıyla protokol imzalandığını hatırlatarak, en önemli ihtiyaç olan kan konusunun bağışlarla giderilmeye çalışıldığını söyledi.

Küçükali, 2005 yılında başlatılan ve 2008 yılında tamamlanacak bir proje ile online sistemle bütün hastanelerin Kızılay merkezlerine bağlanacağını belirterek, şöyle konuştu:

''Hastanelerin ameliyatları, kan ihtiyaçları görülecek. Hasta yakınının bilgisi bile olmadan ihtiyaç duyulan kanlar başhekimliklere ulaştırılacak. Dünyadaki en son teknolojiyi ülkemize taşıyoruz. Proje gerçekleştiğinde,Kızılay büyük bir ihtiyacı gidermiş olacak. Biz, Türk insanının merhamet eliyiz. Bize yapılan yardımlar Türk insanına yapılıyor.''

Memur-Sen İstanbul Şube Başkanı Ahmet Yurtman da Kızılay'a verilen kanın her damlasının boşa gitmeyeceğine inandıklarını söyledi.

Yurtman, daha sonra kan vererek kampanyayı başlattı. Yurtman'ın elini tutarak ona destek olan Küçükali de Phonomed AŞ'nin memurlar için başlattığı işitme testinden geçen ilk kişi oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title