Haberler

Memur Maaş Zammı Toplu Görüşmeleri 1 Eylül 2007'de

TBMM Plan Bütçe Komsiyonu'nda Benimsenen ve Önümüzdeki Günlerde Genel Kurul'da Yasalaştırılması Beklenen Kanun Tasarısı ile Devlet Memurlarının Maaş Artışları İçin 15 Ağustos'ta Yapılan Toplu Görüşmeler, Genel Seçimler Nedeniyle Sadece Bu Yıl İçin 1 Eylül Tarihine Alındı. Ayrıca Emniyet Sınıfına Alınan Mahalle Bekçileri, Polis Kimliği Taşıyacak ve Otobüslere Ücretsiz Binecek.

TBMM Plan Bütçe Komsiyonu'nda benimsenen ve önümüzdeki günlerde Genel Kurul'da yasalaştırılması beklenen kanun tasarısı ile devlet memurlarının maaş artışları için 15 Ağustos'ta yapılan toplu görüşmeler, genel seçimler nedeniyle sadece bu yıl için 1 Eylül tarihine alındı. Ayrıca emniyet sınıfına alınan mahalle bekçileri, polis kimliği taşıyacak ve otobüslere ücretsiz binecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Hazine avukatlarının yol tazminatının ödenmesiyle ilgili yeni düzenleme içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ilişkin kanun teklifi, çok sayıda önergeyle ''torba kanuna'' dönüştürüldü. Kabul edilen teklife göre, devlet memurlarının maaş artışları için 15 Ağustos'ta yapılan toplu görüşmeler, genel seçimler nedeniyle sadece bu yıl için 1 Eylül'e alındı. Böylece 15 Ağustos'ta başlaması gereken toplu görüşmeler, 1 Eylül 2007 tarihinde başlayacak.

Bir süre önce çıkan kanunla sosyal güvenlik prim borcunu yapılandırmayan veya yeniden yapılandırma için yapılan anlaşmaları bozanların, devlet yardımı ve teşviklerinden yararlandırılmamasını öngören düzenleme de 1 Ocak 2008'e kadar uzatıldı. Bu süre içinde prim borcu bulunan işverenler, teşvik ve devlet yardımından yararlanabilecek. Bu süre içinde borcunu yeniden yapılandırmayan veya yapılan anlaşmayı bozanlar, devlet yardımı ve teşviklerden yararlanamayacaklar, yararlananlardan da verilen yardımlar,

faiziyle birlikte tahsil edilecek.

Hazine avukatlarına veya devlet davalarını takiple görevli kişilere, yol tazminatının yüzde 35'i ödenecek. Teklifte yer alan, mağdur ve şikayetçilere devlet tarafından avukat atanmasını sınırlandıran madde ise CHP milletvekillerinin verdiği önergeyle tekliften çıkarıldı. Teklifte bulunmamasına karşın, verilen önergelerin kabul edilmesiyle madde sayısı da arttı. Kanun teklifine göre, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) personeli, 'sözleşmeli personel' sayılacak. Daha önce kadrolu ve geçici personel

statüsünde çalışanlar da 'sözleşmeli personel' sayılacak.

Ayrıca yardımcı hizmetler sınıfında yer alan mahalle ve çarşı bekçileri, emniyet hizmetleri sınıfına alındı. Böylece bekçiler de polislerin aldığı gibi ek gösterge ve tazminat alacak. Ayrıca bekçiler, toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanabilecek. Bekçiler, emniyet hizmetleri sınıfına dahil edildikleri için de polis kimliği taşıma hakkı elde ediyor.

(AU-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title