Haberler

Memur Hükümete "Hakkını Helal Etmiyor"

Kamu-sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Siyasi İradenin İktidarını Devam Ettirmek Kaygısıyla 2007 Yılı Bütçesinde Milletin Parasını Fütursuzca Harcadığını Savunarak, "Hesap Görmek İçin Mahşer Gününü Değil Seçim Günün Bekliyoruz. Hakkımızı Helal Etmiyoruz" Dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, siyasi iradenin iktidarını devam ettirmek kaygısıyla 2007 yılı bütçesinde milletin parasını fütursuzca harcadığını savunarak, "Hesap görmek için mahşer günün değil seçim günün bekliyoruz. Hakkımızı helal etmiyoruz" dedi.

Akyıldız, Kamu-Sen binası önünde sendika üyeleriyle birlikte 2007 yılı bütçesini protesto etti. Akyıldız, bütçenin hazırlanışında halkın isteklerinden çok uluslararası büyük sermaye gruplarının ve rant çevrelerinin isteklerinin dikkate alındığını ifade etti. Akyıldız, "2007 yılı bütçesinde AKP, tercihlerini eğitim, sağlık, yatırım ve personel harcamalarından yana kullanmak yerine bu giderleri kıstı" dedi. Bütçenin millete fayda vermek yerine kamu hizmetlerinin kalitesini düşüreceğine dikkat çeken Akyılız, "Bu yolla milletimizden alınan vergiler, rant çevrelerine, hortumculara pay edilecek" dedi.

Bütçenin IMF talimatı ve ABD güdümü ile hazırlandığını ifade eden Akyıldız, "Bütçede sermaye sahipleri, vergiler, faizler düşünülmüş ancak yatırımlar, istihdamlar, ücret artışları, üretim ve gelişme düşünülmemiştir. Bu bütçede sermaye sahipleri, Dünya Ticaret Örgütü ve IMF vardır ama, memur, işçi, çiftçi, esnaf emekli kısaca vatandaş yoktur" dedi.

"AKP MİLLETİ EKMEĞE BAĞIMLI ETTİ"

     Kamu-Sen Başkanı Akyıldız, sosyal yönü olmadan sadece belli bir kesimi gözeterek hazırlanan bütçe sonucunda Türkiye'de gelir seviyesinin düştüğünü ifade etti. Akyıldız, "Ülkemizde yapılan toplam gıda harcamasının yüzde 62.5'i ekmeğe gitmektedir. Ekmek vatandaşımızın temel gıda maddesi haline gelmiştir. AKP hükümeti döneminde milletiz ekmeğe bağımlı hale geldi" dedi.

2007 yılı bütçesinde yatırımlara yeterince pay ayrılmadığını da dile getiren Akyıldız, "Son 5 yıl içinde yatırımların milli gelir içindeki payı yüzde 17 azaldı. Bu durumda mevcut hükümetin ve hazırlanan bütçenin işsizliğe çözüm getirmeyeceği açıktır" diye konuştu.

"HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ"

Hazırlanan 2007 yılı bütçesinin her kuruşunda memurların, işçilerin, esnafın, çiftçilerin emeği ve alın terinin olduğunu belirten, Akyıldız, bütçeyle siyasi iradenin iktidarını devam ettirme kaygısıyla milletin parasını fütursuzca harcamaya ve milletin hakkını yemeye kararlı olduğunu ifade etti. Kamu-Sen olarak memurların hakkını helal etmediklerini kaydeden Akyıldız, "Hesap görmek için mahşer gününü değil seçim gününü bekliyoruz. Hakkımızı helal etmiyoruz" dedi. Protesto gösterisi Kamu-Sen binasına "Hükümet hakkımızı helal etmiyoruz" pankartının asılmasıyla sona erdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title