Haberler

Memorial Kanser Okulu'na Yoğun İlgi

Kanserle mücadeleye 'eğitim' kimliği kazandırmayı amaçlayan Memorial Sağlık Grubu, Kanser Okulu'nun İstanbul'daki ilk dersini, Memorial Bahçelievler Hastanesi'nde düzenledi.

Kanserle mücadeleye 'eğitim' kimliği kazandırmayı amaçlayan Memorial Sağlık Grubu, Kanser Okulu'nun İstanbul'daki ilk dersini, Memorial Bahçelievler Hastanesi'nde düzenledi. Ücretsiz gerçekleştirilen etkinlikte, alanında uzman hekimler kanser ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Memorial Bahçelievler Hastanesi'nde düzenlenen Kanser Okulu ücretsiz gerçekleştirildi. Hasta ve hasta yakınlarının katıldığı Kanser Okulu yoğun ilgi gördü. Programda, Prof. Dr. Akın Yıldız 'Kanserde Tıbbi Görüntüleme', Prof. Dr. Fazilet Öner Dinçbaş 'Kanserde Işın Tedavisi' ve Doç. Dr. Kezban Nur Pilancı ise 'Kanserde İlaç Tedavileri' hakkındaki bilgileri katılımcılarla paylaştı.

"KANSER OKULU HER AY GERÇEKLEŞTİRİLECEK"

Kanser Okulu'nun halkı aydınlatmayı amaçladığını belirten Prof. Dr. Akın Yıldız, toplumun kanser ile ilgili doğru bilgi alması ve toplumda kanser farkındalığının oluşmasının önemine dikkat çekerek, "Kanser, internet ve televizyonlarda sürekli konuşulan ve bilgi kirliliğinin çokça olduğu bir konu haline geldi. Özellikle internette hastalarımız son derece farklı bilgilere ulaşabiliyor, kafaları karışıyor. Aydınlanma yerine bilgi karmaşası içinde kayboluyorlar. Dolayısıyla biz de doğrudan hastayla buluşarak ve ilkini gerçekleştirdiğimiz bir süreci başlattık. Bu kanser okulunu aylık planlıyoruz. İlki genel bilgilendirme oldu. Bundan sonraki programlarda meme, akciğer, prostat kanseri gibi kanserin türlerine ineceğiz" dedi.

Vatandaşlara bilimsel bilgi paylaşımında bulunan hekimleri takip etmeleri uyarısında bulunan Prof. Dr. Yıldız, "Kanıta dayalı olmayan bilgilerle kesin yargılarda bulunmamak gerekir. Halkımızın doğru bilgi için bilim insanlarını takip etmelerini, doğru bilgiyi yakalamaya çalışmalarını tavsiye ediyorum. Özellikle sanal ortamda bu alandaki bilgi yoğunluğuna dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.

AMACIMIZ FARKINDALIĞI ARTIRMAK

Doç. Dr. Kezban Nur Pilancı ise Kanser Okulu'nda konuşulan konuları ve amaçlarını şu sözlerle anlattı:

"İlk toplantımızda kanser, kanser tanısı, kanser tedavisinden bahsettik. Tıbbi Onkoloji alanında tedavi seçeneklerinden bahsederken, verilen sistemik tedavilerden kemoterapi, akıllı ilaçlar yani hedefli tedaviler ve immünoterapi konusunda katılımcılarımızı bilgilendirdik.  Kanser tanısı almış olan hastaların, bundan sonraki süreçlerini nasıl doğru bir şekilde yönetebilecekleri konusunda doğru bilinçlendirilmeleri gerekiyor. Bizler de onlara bu bakımdan bir yol ve yön çizmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de bilimden uzaklaşmadan, doğru bilgilerle onları buluşturarak, tıp dışı tüm ayrıntılardan uzaklaşmalarını istiyoruz. Hedefimiz, hastalarımızın doğru bilgilere ulaşmasını ve kanserden korunma, kanserin tanı ve tedavisi konusunda toplumsal bilinç oluşmasını sağlamaya çalışıyoruz."

Kanser tedavisinde erken tanının önemine dikkat çeken Doç. Dr. Kezban Nur Pilancı, "Erken tanı hayat kurtarıyor. O yüzden hastalarımızın mutlaka tarama programlarına uymasını istiyoruz. Erken tanı sonrası tedaviden çok daha iyi yanıt alabiliyor ve hastanın bu süreci konforlu bir şekilde geçirmesine yardımcı olabiliyoruz. Bir de doğru bilginin o konunun uzmanı hekimlerden alınması gerekiyor" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Bahçelievler İstanbul Memorial Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title