Haberler

Memleket Sevdalıları Evet Diyor" Etkinliği

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "FETÖ'yü hem Türkiye'de hem de dünyanın sığındıkları inlerinde bulup teker teker adalete teslim edeceğiz. Bu darbenin planlayıcısı, Pensilvanya'da oturan terörist başını da evelallah getireceğiz, hesabını soracağız." dedi.

Yıldırım, AK Parti Avrupa Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından Oberhausen Arena'da düzenlenen, Almanya ve Avrupa'nın çeşitli kentlerinden gelen Türk vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği "Memleket Sevdalıları Evet Diyor" etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) içindeki asker kılığındaki teröristlerle yargıdaki teröristlerin tasfiye edildiğini, kamudaki teröristlerin de tasfiye edilmesinin sürdüğünü belirtti.

Başbakan Yıldırım, "FETÖ'yü hem Türkiye'de hem de dünyanın sığındıkları inlerinde bulup teker teker adalete teslim edeceğiz. Bu darbenin planlayıcısı, Pensilvanya'da oturan terörist başını da evelallah getireceğiz, hesabını soracağız." dedi.

DEAŞ terör örgütüyle sadece Türkiye içinde değil, Suriye'de de mücadele edildiğini vurgulayan Yıldırım, bazılarının DEAŞ ile yalandan mücadele ettiğini kaydetti.

"Türkiye parmak sallanmayla korkutulacak bir ülke değildir"

Fırat Kalkanı Harekatıyla, DEAŞ'ın Suriye'den Türkiye üzerine yaptığı terör faaliyetlerini sona erdirecek adımları kararlılıkla attıklarına dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye terörden arındığı için bazıları rahatsız olabilir. Açık söylüyorum, terörü de terör destekçilerini de teröre göz kırpanları da teröre yataklık yapanları da Türkiye olarak rahatsız etmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Öyle Türkiye'ye ders vermeye kalkılan günler geride kaldı. Türkiye parmak sallanmayla korkutulacak bir ülke değildir. Eğer terörün yanında olmaya devam edenler olursa, bilsinler ki o terör bir gün gelecek kendisini koruyanları da yakacak. Koyunlarında besledikleri yılanlar bir gün onları da sokacak, ama Türkiye'nin yanında olurlarsa kendileri, milletleri, Avrupa da bölge de kazanacak."

15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'de birliğin, beraberliğin, kardeşliğin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen Yıldırım, İstanbul Yenikapı'da AK Parti, MHP ve CHP'nin katılımıyla gerçekleştirilen mitingi hatırlattı.

Milyonlarla bir araya geldiklerini, Türkiye'nin, Türk milletinin istikbali, bir daha darbelerin yaşanmaması için birlikte çalışmaya karar verdiklerini ifade eden Yıldırım, bir süre sonra bazılarının bu yükü ve ruhu taşıyamadığını belirtti.

"FETÖ'yü yeniden savunmaya başlayanlar oldu"

Yenikapı ruhunun terk edildiğini dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Mağduriyet diyerek yeniden FETÖ'nün dilini kullanmaya, mağduriyet bahanesiyle FETÖ'yü yeniden savunmaya başlayanlar oldu, ancak Milliyetçi Hareket Partisi bir kez daha milli duruş sergileyerek Yenikapı ruhuna sımsıkı sarıldı. Sayın Bahçeli, Türkiye'nin önündeki tehdidi, ülkenin beka sorunu olduğunu, FETÖ ve arkasındaki şer güçleri gördü. Bir araya geldik, konuştuk, istişare yaptık. Türkiye'de bir daha böyle tehditlerin yaşanmaması için köklü bir çözüm üretme yönünde mutabakata vardık. Bu köklü çözüm işte sizlerin 16 Nisan'da sandığa giderek onaylayacağınız anayasa değişikliğidir, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir."

Anayasa değişikliğine ilişkin vatandaşlarda bazı soru işaretlerinin bulunabileceğini, bunun da doğal olduğunu söyleyen Yıldırım, yapılacak değişiklikle birlikte Türkiye'nin yönetim sisteminde değişikliğe gidileceğini ifade etti.

Söz konusu değişikliği anlaşılır şekilde anlatmanın görevleri olduğuna dikkati çeken Yıldırım, 25 Şubat'ta Ankara'da düzenleyecekleri programla halk oylaması tanıtım kampanyasını başlatacaklarını hatırlattı.

Yıldırım, tüm illerde, Türk vatandaşlarının yaşadığı ülkelerde, yapılacak değişiklikleri anlatacaklarını, sorulara cevap vereceklerini, hiçbir şeyin cevapsız kalmayacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ve anayasa değişikliğini anlatan Yıldırım, 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında yaşananları da hatırlattı.

"Hesabı da millet sormalıdır"

Sürekli vesayetlerden, kaostan, darbelerden yararlanan ana muhalefet partisinin "367 icadı" çıkardığını dile getiren Yıldırım, "Bizim memlekette buna, 'tilki fıstığı çıkardı' derler. Meclis'te, cumhurbaşkanlığı seçimini engellediler. Biz ne dedik? Siz madem cumhurbaşkanını bize seçtirmiyor, Meclis'i çalıştırmıyorsunuz her şeyin çaresi var. AK Parti, sorunları torunlara havale eden parti değildir. AK Parti, çözümün adresidir. Madem öyle, işte şimdi gidiyoruz işin sahibine. İşin sahibi kim? Millet. Ne yaptık? Hemen erken seçim kararı aldık. Erken seçim kararıyla birlikte seçimlerde AK Parti oyunu yükselterek tekrar tek başına iş başına geldi." diye konuştu.

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören anayasa değişikliğinin millete götürüldüğünü anımsatan Yıldırım, 21 Ekim 2007 tarihindeki halk oylamasında Türk milletinin yüzde 69 oranında "evet" oyu vererek bu değişikliği kabul ettiğini belirtti.

Söz konusu değişiklikle birlikte cumhurbaşkanlarının Meclis'te değil, sandıkta millet tarafından seçilmesinin sağlandığına işaret eden Yıldırım, 10 Ağustos 2014'te yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde, partilerinin kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın milletin seçtiği ilk cumhurbaşkanı olarak göreve başladığını hatırlattı.

Başbakan Yıldırım, "Bugün yaptığımız değişiklik de bunun devamıdır. Yani cumhurbaşkanını artık halk seçiyorsa, ona yetkiyi millet veriyorsa, hesabı da millet sormalıdır. Hem cumhurbaşkanı seçecek, cumhurbaşkanı sorumsuz olacak, hesap sormayacak. Böyle demokrasi olmaz." şeklinde konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title