Haberler

Memecik Zeytinyağı, Sağlık Ürünü

Güncelleme:

Zeytin Hasatı'ndan aylar önce hazırlıklara başlayan Milaslı Yöneticiler, 5. kez yapacakları şenlik sayesinde, değer verip markalaştırdıkları zeytinle ülke ve dünya gündeminde yer almayı hedefliyor…

Milas'ta üretilen zeytin ve ürünlerinin tanıtımı için beş yıldır hasat şenliği düzenleyen Milaslı Yöneticiler, 3 – 4 Kasım 2018 Günleri yapılacak şenlik için aylar öncesinden çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Milas 5. Zeytin Hasat Şenliği nedeniyle iki ayrı tanıtım videosu hazırladıklarını söyleyen Milas Kaymakamı Eren Aslan, Muğla Basını için kahvaltılı bir toplantı düzenledi.

Milas Ticaret Odası'nda gerçekleşen Kahvaltılı Basın Toplantısı'na, Kaymakam Eren Aslan'ın yanı sıra Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve şenlik komitesine bağlı kurum temsilcileri katıldı.

HALI, ZEYTİN, BÖREK…

Toplantıda, zeytinyağının da yer aldığı 45 Milas Markası'nın varlığına vurgu yapan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, zeytinyağı ve ürünlerini içeren 10 özellikli markaları olduğunu dile getirdi. Başkan Reşit Özer, Sümer Holding'ten coğrafi işaretini devraldıkları "Milas Halısı" ile ilgili olarak ilerleyen günlerde, yeni paylaşımları olacağını açıkladı ve kısa sürede sonuçlanmasını umdukları, 'Yağlı Zeytin' ile 'Milas Böreği' için de coğrafi işaret alma başvurusu yaptıklarının altını çizdi.

BİLİNÇLENME VE GELİŞME

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise konuşmasında, önemsedikleri ve 5. si ile daha fazla sayıda kişiye ulaşmayı amaçladıkları 'Zeytin Hasat Şenliği' ile çiftçilerinin bilinçlenmesini ve zeytincilerinin de gelişmesini hedeflediklerine dair bir paylaşımda bulundu. Basın temsilcilerinden bölge zeytinciliğinin gelişmesi ve Memecik Zeytinyağı'nın dünyaya tanıtılması adına katkı beklediğini belirten Milas Belediye Başkanı Tokat, 3 – 4 Kasım Günleri yapılacak 'Hasat Şenliği' duyurusunu önemsediğini vurguladı.

Muğla Geneli'nde görev yapan basın çalışanlarına tek tek telefonla ulaştıklarını söyleyen Milas Kaymakamı Eren Aslan ise konuşmasında, evrensel ilkelere göre hareket edip, kamuoyunu doğru, tarafsız ve objektif olarak bilgilendiren, emek veren basın çalışanlarının bayramını kutladı.

SAĞLIKTA İLK ARANILAN ÜRÜN

Kaymakam Aslan, Milas Ticaret Odası, Belediye, Ziraat Odası, çiftçi, üretici ve sivil toplum kuruluşlarının üzerlerine düşen sorumlulukla görev aldıkları 5. Zeytin Hasat Şenliği'nin daha etkin tanıtılmasının Milas için önemli olduğunun altını çizdi. Milas Kaymakamı Eren Aslan, "Zeytin Hasat Şenliğimiz'in Milas Sınırları'nı aşıp, Muğla ve ülke dışına çıkması, uluslararası camiada da Memecik Zeytinyağı'nin bir marka, bir kalite şeklinde, sağlıkta ilk aranılan ürün olarak tanınması amacıyla uzun bir yolculuğa çıktık. Geçen ilk dört şenlikte edinilen tecrübe ve geri dönüşlerle bu yıl, biraz daha erken bir tarihte iki tanıtım filmi çekip, Muğla Kamuoyu'nu da bilgilendirmek istedik." şeklinde bir konuşma yaptı.

ŞENLİK TANITIM FİLMLERİ

Çekilen iki tanıtım filminden uzun olanının reklam tadında, diğerinin ise on saniyelik kısa bir film olduğunu ve hava limanına gelen yolculara duyuru amacını taşıdığını belirten Kaymakam Aslan, "Zeytin Hasat Şenliğimiz'i Muğla'ya, ülkeye ve dünyaya duyurup,güzel bir şenlik geçirmek istiyoruz. Gelecek olan konuklarımızı da en iyi şekilde ağırlamayı, ilçemizin tarımsal kapasite ve zenginliklerini tanıtmayı hedefliyoruz. Bu amaçla görev alan herkes, samimi, gönüllü, amatörce ve sevgiyle emek koyuyor. Tüm katkı sunan resmi, özel ve sivil toplum örgütlerine destekleri için teşekkür ediyor ve amaçlandığı şekilde başarılı, etkin bir festival olmasını umut ediyorum." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zeytinyağı Zeytin Milas Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title