Haberler

Meme Kanserine Karşı Kendi Önleminizi Alın

Samsun Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Meme Kanserinde Erken Teşhisin Önemini Belirterek, Hiçbir Masrafı Olmayan Kendi Kendine Muayenenin Bireyler Tarafından Mutlaka Uygulanması Gerektiğine Dikkat Çekti.

Samsun Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, meme kanserinde erken teşhisin önemini belirterek, hiçbir masrafı olmayan kendi kendine muayenenin bireyler tarafından mutlaka uygulanması gerektiğine dikkat çekti.

'Meme Kanserinde Erken Teşhis ve Kendi Kendine Meme Muayenesi' konusunda aile hekimlerini kapsayan eğitim programlarını sürdüğünü, aile hekimlerinin de bayanları bu konuda bilgilendirmesi gerektiğini belirten Kasapoğlu, günümüzde sağlıklı yaşamak, sağlığı satın almanın maliyeti yüksek bir talep olduğunu, erken tanıyla hastalıkların önüne geçilebileceğini, kendi kendine meme muayenesinin 20 yaşın üzerindeki kadınlarda klinik meme muayenesiyle desteklendiğinde meme kanserinin erken tanısında önemli

yöntemlerden biri olduğunu kaydetti.

"Kendi kendine meme muayenesi kolay, herkes tarafından uygulanabilen ve maliyeti olmayan bir tarama yöntemidir" diyen Kasapoğlu, "Meme kanserinde erken teşhis en önemli silahtır. Yapılan tüm çalışmalar göstermiştir ki; sağlıklı erken teşhisle meme kanseri yüzde 90-95 oranında tamamen tedavi edilebiliyor. Çünkü yapılacak tüm müdahaleler kanserin evresine göre değişiyor. Her şeyden önemlisi erken teşhiste ölüm oranı son derece düşük. Üstelik erken teşhis edilen meme kanseri fertlerimizin yaşam kalitesini

de etkiliyor" dedi.

Bireylerimiz günde 2 defa nasıl diş temizliğini alışkanlık haline getirmişse ayda bir defa belirtilen zamanlarda kendi kendine meme muayenesinde bir alışkanlık olarak kazanması gerektiğini ifade eden Kasapoğlu, "Bu önce bireylerin sağlığı açısından çok önemli ikinci olarak da ülkemiz için büyük bir maliyet kaybının engellenmesinde önemli bir faktördür. Meme kanseri bilgilendirmeyle artık fertlerimiz için bir kabus olmaktan çıkacak, hastalığın farkına daha erken varılacak ve ölüm oranları azalacaktır"

diye konuştu.

Kasapoğlu, insan sağlığını tehdit edin tüm unsurların risk oranın en aza indirilmesinin gerekli olduğunu, bu konuda bireylerinde kendi önlemleriyle destek vermesi gerektiğini kaydetti.

(MD-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title