Haberler

Melek: Basının Özgür ve Güçlü Olmasını İstiyoruz

Basın -Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, 'Biz Basının Özgür Olmasını, İstediğini Yazmasını, Cemiyetleriyle, Kuruluşlarıyla Son Derece Güçlü Olmasını, Ülkemizin Birliği ve Beraberliği Konusunda Sorumlu Olmasını İstiyoruz' Dedi.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, ''Biz basının özgür olmasını, istediğini yazmasını, cemiyetleriyle, kuruluşlarıyla son derece güçlü olmasını, ülkemizin birliği ve beraberliği konusunda sorumlu olmasını istiyoruz'' dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Gazeteciler Cemiyeti merkezinde kokteyl verildi.

Kokteyle, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Genel Başkanı Hulki Cevizoğlu, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Makedonya Türk Gazeteciler Derneği üyeleri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Salih Melek, burada yaptığı konuşmada, en önemli görevlerinin Türk ve yabancı medyanın çalışmasına yönelik düzenlemeler yapmak olduğunu belirterek, ''Elbette bazı sorunlarımız vardır, ama sorunların çözümü de vardır'' dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ''medyanın sorunlarının ele alınacağı iletişim şurasının tüm tarafların katılımıyla bu sene yapılabileceğini'' kamuoyuna duyurduğunu ifade eden Melek, şunları söyledi:

''Bu iletişim şurasında bir ölçüde medyanın sorunlarına çözüm bulacağımızı düşünüyoruz. Buraya tüm tarafların katılımı son derece önemli. Cemiyetlerimizin, medya mensuplarımızın işbirliğiyle bunları aşacağımızı düşünüyorum.

Biz basının özgür olmasını, istediğini yazmasını, cemiyetleriyle, kuruluşlarıyla son derece güçlü olmasını, ülkemizin birliği ve beraberliği konusunda sorumlu olmasını istiyoruz. Bizim dileğimiz budur.''

-DR. HİLMİ BENGİ'NİN KONUŞMASI-

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi de gündemin yoğunluğuna işaret ederek, gazetecilerin gelişmelere yetişemediğini, koşturma içinde olduklarını kaydetti.

Özellikle Ankara'daki basın çalışanlarına ''kolaylıklar'' dileyen Bengi, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dünyada eşine rastlanılmayacak kadar güzel bir ülke olan Türkiye'de, diğer ülkelerdeki meslektaşlarımızı kıskandıracak kadar yoğun ve çok elverişli bir dönem yaşıyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün, çok hızlı ve yoğun günlerde görev yapan arkadaşlarımız için ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.

Atatürk'ün, basının sorunlarının çözülebilmesi açısından gösterdiği yol olan 'basın özgürlüğünün', tüm çalışma alanımız için de rehberimiz olmasını diliyorum.

Özgür basın ve özgür bir ülke içinde görev yapmamızı, bütün arkadaşlarımızın rahat ve daha kolay, daha örgütlü bir düzen içinde çalışmalarını diliyorum.''

-GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI BİLGİN-

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin de 10 Ocak'ın ''bayram'' olmadığını belirterek, ''Biz artık bu günü basın çalışanlarının daha önce kazandığı haklar elinden alındığı için basın bayramı olarak kutlayamıyoruz. Önce hangi haklarımız vardı? Önce gazeteciler nasıldı? Televizyoncuların etik değerleri neydi? Bunları hatırlayalım diye bu toplantıyı yapıyoruz'' diye konuştu.

10 Ocak'ın aynı zamanda Gazeteciler Cemiyetinin 64. kuruluş yıl dönümü olduğunu anımsatan Bilgin, ''sadakat'', ''birlik'' ve ''cumhuriyet'' kelimelerinin önemine değindi. Türkiye'nin ''çok ciddi bir tünelden geçtiğini'' söyleyen Bilgin, şöyle konuştu:

''Türkiye gerçekten böyle bir tünele girdi. Işığı var mı, yok mu diye merak ettiğimiz bir tünel. Eğer bu tünelin ucunu açmak için çaba göstermezsek orada kayboluruz, hapsoluruz. Bu tünelin ucunu aşmak için bu ülkeyi sevenlerin ışığı görmek konusunda çaba göstermesi lazım.

Konuşmaların ardından, Salih Melek, Dr. Hilmi Bengi, Nazmi Bilgin ve cemiyetin denetim kurulu başkanı Ayçetin Tulgar, cemiyet üyeliğine kabul edilen gazetecilere rozetlerini taktı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title