Haberler

Tokat'ta Mektupla Gelen Yardım Köylünün Yüzünü Güldürdü

Güncelleme:

Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Doğançalı köyünün muhtarının yazdığı mektup üzerine harekete geçen Türk Kızılayı, 30 haneli köyde yaşayan ailelere gıda yardımı yaptı.

Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Doğançalı köyünün muhtarının yazdığı mektup üzerine harekete geçen Türk Kızılayı, 30 haneli köyde yaşayan ailelere gıda yardımında bulundu.

Alınan bilgiye göre, Doğançalı köyü muhtarı Cafer Ülkü, köylerinde yaşayanlara yardım yapılması için Türk Kızılayı'na bir süre önce mektup yazdı. Ülkü'nün mektubu üzerine yapılan araştırmalar sonucu, köy halkına yardım yapılması kararlaştırıldı.

Türk Kızılayı Tokat Şubesince hazırlanan 30 koli gıda, Doğançalı köydeki ailelere dağıtıldı.

Pazar Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Kızılay yetkililerine yardımdan dolayı teşekkür etti.?

Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Yapıcı ise kuraklık nedeniyle mağdur olan köy halkına muhtarın talebi üzerine yardım yaptıklarını söyledi.

Köy muhtarı Ülkü de 30 haneli köylerinde yaşayan vatandaşların çiftçilikle uğraştığını belirterek, "Bin 200 dönüm arazimiz var. Sulama sıkıntısı olmazsa hiçbir sıkıntı yaşamayız" dedi.

Kuraklık nedeniyle bu sene mağdur olduklarını dile getiren Ülkü, "Ektiğimiz, biçtiğimiz, mazot parasını anca karşılıyor. Başka bir şey yapamıyoruz" ifadesini kullandı.

Bu nedenle, Türk Kızılayı Genel Merkezine köylerine yardım yapılması için mektup yazdığını belirten Ülkü, "Oradan da beni Tokat Şubesine yönlendirdiler. Tokat Şubesinde arkadaşlarla görüştüm. Tekrar dilekçe yazdım. Dilekçe sayesinde Allah razı olsun geldiler, fakirlerimizi güldürdüler" diye konuştu. - Tokat

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Kızılay Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title