Haberler
BBC

Meksika'nın Sınır Kenti Tijuana'da ABD'ye Geçmeye Çalışan Göçmenler Protesto Edildi

Orta Amerika ülkelerinden binlerce göçmen, ABD sınırına ulaşmaya başladı.

Orta Amerika ülkelerinden binlerce göçmen, ABD sınırına ulaşmaya başladı. Meksika'nın sınır kenti Tijuana'da ise halk sokaklara dökülerek göçmenleri protesto etti.

ABD'nin California eyaletinin güneyindeki Tijuana'da halk, büyük göçmen dalgasına karşı sokaklara döküldü.

Göstericiler göçmenlerden Tijuana'yı terk etmelerini istiyor.

Tijuana Belediye Naşkanı Juan Manuel Gastelum önümüzdeki haftalarda göçmen sayısının 10 bine ulaşmasının beklendiğini, böyle bir göç dalgasıyla başa çıkabilecek durumda olmadıklarını söyledi.

Gastelum, şu ana kadar gelen ilk göçmen dalgasıyla bile baş edemediğinden merkezi hükümetten yardım istiyor.

Belediye Başkanı Gastelum'un yardım çağrısı, ABD BaşkanI Donald Trump'ın bir tweetine bile konu oldu.

Trump, diye yazdı.

Meksika'nın bu sınır kentinde göçmen karşıtı duygular iyice açığa çıkmış görünüyor.

Reuters haber ajansı muhabiri protestocuların "Bunlar işgalci! Bunlar silahlı! Ülkemizden defolun" diye bağırdıklarını söylüyor.

58 yaşındaki Tijuanalı Esther Monroy ise Fransız haber ajansı AFP'nin, kentteki göçmen yoğunluğu yüzünden ABD'nın sınır geçişlerini kapatmasından endişe ettiğini söyledi ve ekledi:

"Bu kentte çoğumuzun geçimi, işi gücü, sınırdan günlük giriş çıkışlara bağlı. Sınır kapanırsa sorumlusu bu göçmenler olacak. Eğer hükümet bunun önünü alamazsa o zaman suç şebekeleri ve uyuşturucu çeteleri durumu kontrol etmeye girişecektir. Kim yapacaksa yapsın ama birileri bu insanları durdurmanın sorumluluğunu almak zorunda."

Göçmenlerden anlayış

Göçmenler ise protestoları anlayışla karşılıyor.

Honduraslı göçmen Karina Rosales, "Protesto etmeye hakları var çünkü burada oluşumuzdan hoşnut değiller. Ama Meksikalılar her şeye rağmen iyi insanlar" diyor ve ekliyor:

"Onlar da bizden farklı değil. Ama biz burada kalıcı değiliz. Sadece geçiyoruz."

Göçmenleri destekleyenler Sayıca daha az olmakla birlikte Tijuana'da göçmenlere destek verenler de var.

Göçmenlerin, Honduras, Guatemala ve El Salvador gibi ülkelerden, siyasi baskı, yoksulluk ve şiddetten kurtulmak için kaçtıklarını söyleyen bir grup da kentte onlara destek amaçlı bir gösteri düzenledi.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title