Haberler

Mekke'nin Yıl Dönümü Kutlandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Batman Anadolu Gençlik Derneği Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik-AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan konuşma-Kuran-ı Kerim tilaveti-Kum sanatı gösterisi-Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması"nda de dereceye girenlerin ödülleri verilmesi-Umre çekilişi yapılması Mekke'nin fethinin 1385. yıl dönümü Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Batman Şubesi tarafından Mekke'nin fethinin 1385. yıl dönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Batman Anadolu Gençlik Derneği Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik-AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan konuşma-Kuran-ı Kerim tilaveti-Kum sanatı gösterisi-Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması"nda de dereceye girenlerin ödülleri verilmesi-Umre çekilişi yapılması Mekke'nin fethinin 1385. yıl dönümü Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Batman Şubesi tarafından Mekke'nin fethinin 1385. yıl dönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi.Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, programda yaptığı konuşmada, Suriye, Irak gibi ülkelerde yaşanan iç savaş ve karışıklıklara dikkati çekti.Bu sıkıntıların ancak imanlı ve şuurlu nesiller tarafından sonlandırılabileceğini söyleyen Özkan, şöyle konuştu: "Fetihlerle elde edilmiş bu topraklarda 300 yıldır İslam'a, kimliğimize, değerlerimize karşı yürütülen bir kültür savaşı var. 300 yıldır bu toprakların çocuklarına 'İnsan insanın kurdudur' diyen Batı'nın ürettiği paradigmalar sistemli bir şekilde medeniyet olarak dayatılmaya çalışıldı. Tertemiz zihinlere yaptıkları yüklemelerle bireyselliği ön plana çıkarttılar, aile hızla çözüldü, hedonist ve konformist bir nesil oluştu. Sekülerizmi, pozitivizmi merkeze aldılar, ahlak ve maneviyattan yoksun bir nesil yetişti. Diğer taraftan İslam coğrafyası yangın yerine döndü. İnanıyoruz ki hak ve adalet temelli yepyeni bir İslam medeniyeti, imanlı ve şuurlu gençlerimizin elinde filizlenecektir.""Mekke'nin Fethi" konulu sinevizyon ve kum sanatı gösterileri, umre çekilişi ile devam eden etkinlik, AGD tarafından bu yıl üçüncüsü yapılan "Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması"nın Batman ayağında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği Batman Mekke Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title