Haberler

Mekke'nin Fethinin 1385. Yılı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, Noel ve yılbaşı kutlamaları nedeniyle kimseyi hakir görmediklerini belirterek, kendilerinin derdinin yılbaşı etkinlikleri vesilesiyle gençlerin zarar görmemesi olduğunu söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, Noel ve yılbaşı kutlamaları nedeniyle kimseyi hakir görmediklerini belirterek, kendilerinin derdinin yılbaşı etkinlikleri vesilesiyle gençlerin zarar görmemesi olduğunu söyledi.

AGD Antalya Temsilciliğince Mekke'nin fethinin 1385. yıl dönümü dolayısıyla Turgut Özal Spor Salonu'nda etkinlik düzenlendi. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlikte, Kerim Sevil de ilahi konseri verdi.

Turhan, burada yaptığı konuşmada, Antalya'da 14, Türkiye'de 600'den fazla noktada ve Azerbaycan ile Kıbrıs'ta, Mekke'nin fethi etkinlikleri düzenlendiğini söyledi.

Yılbaşı etkinliklerine, Noel etkinliklerine katılmak varken, elinin tersiyle iterek bu etkinliklere katılmayanlara teşekkür eden Turhan, "Noel meselesi, yılbaşı meselesiyle alakalı biz kimseyi düşman olarak görmüyoruz, hakir görmüyoruz. Bizim derdimiz bu yılbaşı etkinlikleri vesilesiyle gençlerimizin saçının teline zarar gelmemesidir. Kimsenin inancına, bakış açısına, duruşuna bir müdahalemiz yok" diye konuştu.

Kendilerinin yaptıkları çalışmalarla gençleri Noel babanın hediyeleriyle değil, namazla hemhal etmek için gayret edeceklerini ifade eden Turhan, Müslümanların Noel babaya ihtiyacı olmadığını söyledi. Turhan, "Bizim gençlerimize Akşemsettinler, Hacı Bayramlar, Mevlanalar yeter. Evlerimizin tacı olan dedelerimiz, ninelerimiz yeter. Noel babalara ihtiyacımız yok" diye konuştu.

Mekke'nin fethinin sadece tarihi bir olay değil, inançları açısından da çok önemli olduğunu belirten Turhan, bu fetihten de çıkarılması gereken dersler olduğunu dile getirdi. Mekke'nin kan dökülmeden fethedildiğini ve Hazreti Peygamber'in Mekke'ye girerken intikam duygusuyla hareket etmediğini vurgulayan Turhan, "Bu yapmış olduğu tavır ve duruş, ondan sonra gelen İslami hareketlerin içerisindeki liderlere de sirayet etti" dedi.

Buna karşın dünyanın çeşitli yerlerinde Müslümanların baskı ve zulüm gördüğünü anlatan Turhan, "Son on yılda 11 milyon Müslüman öldü. Daha da acı olanı 10 milyon Müslüman birbirlerini öldürmüş. Kimin dost kimin düşman olduğunu bilip, birbirimize sahip çıkmamız lazım" diye konuştu.

AGD Antalya Şube Başkanı Ahmet Muhammet Pişirici de etkinliklerine katılanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kum sanatı gösterisi yapılan gecede,  düzenlenen çekilişle, 4 kişi umreyle ödüllendirildi. Program, şiir dinletisiyle sone erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Salih Turhan Yılbaşı Mekke Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title