Haberler

Mekke'nin Fethinin 1384. Yılı

AGD Samsun Şubesince Mekke'nin fethinin 1384'üncü yılı dolayısıyla Samsun'da "Fetih Özel" programı düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Samsun Şubesince Mekke'nin fethinin 1384'üncü yılı dolayısıyla Samsun'da "Fetih Özel" programı düzenlendi

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonundaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından dünyaca ünlü hafızlardan Abdurrahman Sadien'in Kur-an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mehteran ve semazen gösterilerinin sonrası öğrenciler tarafından "Mekke'nin fethi" konulu eser sahnelendi.

Gecede konuşan AGD Genel Başkan Yardımcısı Medet Bulut, değerleri ve kimlikleri aşındırmaktan öteye gitmeyen, hiçbir fonksiyonu olmayan yılbaşını kutlamayı reddettiklerini belirtti.

AGD olarak ilk kuruldukları günden bugüne kadar yılbaşı programlarına karşı Mekke'nin fethi programları hazırladıklarını ifade eden Bulut, "Bu yıl da 81 ilimizde 600 noktada bu programlar icra edilmektedir. Bu program aynı zamanda batılılaşma sürecinin getirmiş olduğu kokuşmuş değerlere bir cevaptır" dedi.

Programa, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AGD Samsun Şubesi Başkanı Şenol Altun ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title