Haberler

Mekke'de "Mahşeri" Kalabalık

Hac ibadeti için Mekke'de bulunan milyonlarca Müslüman, bayramın üçüncü gününde Mina'da şeytanı taşlayıp Kabe'yi tavaf ediyor.

Hac ibadeti için Mekke'de bulunan milyonlarca Müslüman, bayramın üçüncü gününde Mina'da şeytanı taşlayıp Kabe'yi tavaf ediyor. Bir anda Mina'dan dönüp Kabe'ye giden yüz binlerce Hacı, Mekke sokaklarında adeta insan seline dönüşüyor.

Bayramın birinci günü kurban kestikten sonra ihramdan çıkan hacılar, dün olduğu gibi bugün de Kabe'yi tavaf edip, Mina'da şeytan taşlıyor.

Kabe'ye giden yüz binlerce Müslüman günün her saatinde Mekke sokaklarını dolduruyor. Birçok cadde ve sokağın araç trafiğine kapatıldığı kentte açık olan ana arterlerde de uzun araç kuyrukları oluşurken, yayalar da kalabalık nedeniyle adım atmakta bile zorlanıyor.

Günün her saatinde hareketliliğin devam ettiği kutsal beldede trafiğe takılmak ve sıcak havadan etkilenmek istemeyenler, gece yarısı ve sabah namazından önce otellerinden çıkarak yollara koyuluyor. Mescid-i Haram'a giden Müslümanlar, ziyaret ve veda tavafında bulunuyor. - MEKKE

Kaynak: AA / Yaşam

Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title