Haberler

Meis'ten Kaş'a barış ve dostluk için kulaç attılar

ANTALYA'nın Kaş ilçesinde bu yıl 22'ncisi düzenlenen Uluslararası Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 15. Meis- Kaş Yüzme Yarışları yapıldı. 10 ülkeden 13'ü yabancı 186 kişinin katıldığı yarışlarda kulaçlar barış ve dostluk için atıldı.
Kaş Belediyesi ile Yunanistan'ın Meis Adası belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Meis- Kaş Yüzme Yarışları'na 10 ülkeden 40'ı kadın, 13'ü yabancı toplam 186 kişi katıldı. Yarışma için yüzücüler sabah erken saatlerde Kaş'tan teknelerle Yunanistan'ın Meis Adası'na geçti. Yarışın startını Meis Adası'ndan Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Meis Adası Belediye Başkanı Samsakos Yorgos verdi. Toplu olarak denize atlayan yüzücüler Meis Adası'ndan Kaş'a kadar 7.5 kilometre kulaç attı.
Büyük bir çekişme içinde geçen yarışlarda kadınlarda birinciliği 1 saat 32 dakika 26 saniyeyle son 4 yılın birincisi Nilay Erkal oldu. Erkal bu yılki derecesiyle de en iyi zamanı yapan yüzücü oldu. İkinciliği 1 saat 57 dakika 2 saniyeyle Lnn Flatli, üçüncülüğü 2 saat 6 dakika 2 salise Özen Sanem Dilek elde etti.
Erkeklerde birinciliği 1 saat 40 dakikayla Bekir Emrah Gemicioğlu, ikinciliği 1 saat 45 dakikayla Mustafa Çağlar Coşkun, üçüncülüğü 1 saat 46 dakikayla Emrah Karaboğa kazandı. Genel klasmanda birinciliği 1 saat 32 dakika 26 saniyeyle Nilay Erkal, ikinciliği 1 saat 40 dakikayla Bekir Emrah Gemicioğlu, üçüncülüğü de 1 saat 45 dakikayla 16 yaşındaki Mustafa Çağlar Coşkun elde etti. Yarışmada ilk üç dereceye girenlerin ödüllerini Kaymakam Ulaş Akhan ve Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş verdi.
Yarışmanın kadınlar ve genel klasman birincisi milli yüzücü Nilay Erkal, "Bu yarışa her sene ailemle birlikte gelmeye çalışıyorum. Benim için hem tatil oluyor hem de antrenman oluyor. Yarışmış oluyorum. Yarış tecrübesi oluyor. Bu yüzden çok zevkli yüzüyorum bu parkuru. Dördüncü katılışım. Dördüncü birinciliğim. En iyi zamanı yüzdüm aynı zamanda. Yarışmanın rekoru oluyor. Çok mutluyum" dedi.
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "15'incisini düzenliyoruz yarışmanın. Aktiviteler hem ülkemizin tanıtımında hem Kaş'ımızın tanıtımında çok önemli. Yunanistan'dan Kaş'a gelme vesilesiyle de hem Yunanistan- Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin artmasına hem de barışa bu şekilde vesile oluyor. Bu kulaçlar dostluğa, barışa ve kardeşliğe hizmet ediyor" diye konuştu.
Erkekler birincisi Bekir Emrah Gemicioğlu da "Zorlu bir parkur. Çok ters sular var. Çok zorluyor. Bazen iri dalgalarla karşılaşıyoruz. Buraya gelirken de tabii epey yoruldum. Yorgunluk oluyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Yarışma öncesi karada yüzücüler
Meis Adası'nda bölümler
Denizde tekneler
Meis Adası'nda yüzücülerin çıkışı
Denizde yüzücüler
Hava görüntüleri
Bitiş
Röportajlar


- Antalya
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

DOST Partisi Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title