Haberler

Meinhof Sanığına Af

Alman Mahkemesi; 1970 ve 1980'li Yıllarda Alman Hükümetini Devirmek Amacıyla Faaliyet Gösteren Sol Baader-meinhof Örgütünün Önde Gelen İsimlerinden Brigitte Mohnhaupt'un Şartlı Tahliyesine Karar Verdi.

Alman Mahkemesi; 1970 ve 1980'li yıllarda Alman hükümetini devirmek amacıyla faaliyet gösteren sol Baader-Meinhof örgütünün önde gelen isimlerinden Brigitte Mohnhaupt'un şartlı tahliyesine karar verdi.

Kızıl Ordu Fraksiyonu adıyla da bilinen Mohnhaupt'un şartlı tahliyesini mahkeme basın sözcüsü Josefin Köblirz, düzenlediği bir basın toplantısında açıkladı. Basın sözcüsü Josefin Köblirz, "Eski terörist Brigitte Mohnhaupt'un bugünkü duruşmasında 26 Mart tarihinde serbest bırakılmasına karar verilmiştir" dedi.

Aralarında bir hakim, bir bankacı ve işveren sendikası başkanının da bulunduğu 9 kişiyi öldürmekten hüküm giyen Mohnhaupt, 24 yıldır hapiste. 5 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 57 yaşındaki Mohnhaupt'un, bugünkü kararın ardından gelecek ay serbest kalması bekleniyor. Brigitte Mohhaupt, Andreas Baader ve Ulrike Meinhof gibi liderlerin hapse girmesinin ardından örgütün komuta kademesinde üst sıralara yükselmişti. 'Kapitalist statükoyu hedef aldıklarını' söyleyerek toplam 34 kişiyi öldüren Baader-Meinhof, en son 1990'ların başında birkaç eylem düzenlemiş ve 1998'de örgütün resmen dağıldığını ilan etmişti. Mohnhaupt, örgütün hapiste olan son üyelerinden biri olarak biliniyor. Bir diğer üye Christian Klar da cumhurbaşkanlığına erken salıverilme başvurusu yapmıştı. Başvurular Almanya'da 2. Dünya Savaşı sonrasının en kanlı dönemine dair anılar ve tartışmaları yeniden canlandırdı.

(OS-CY-CY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title