Haberler

Mehter Gösterisi Eşliğinde Okul Açılışı

Karabük'te Geçen Yıl Yapılan Soğuksu Şehit Adem Yavru İlköğretim Okulu'nun 16 Derslikli Ek Binasının Açılışı Mehter Takımının Gösterisiyle Açıldı.

Karabük'te geçen yıl yapılan Soğuksu Şehit Adem Yavru İlköğretim Okulu'nun 16 derslikli ek binasının açılışı mehter takımının gösterisiyle açıldı.

Belediye Mehteran takımının çaldığı marşlara eşlik ederek ısınmaya çalışan çocuklar programın uzaması nedeniyle soğuğa fazla dayanamayınca Vali Can Direkçi'nin talimatları ile sınıflarına gönderildi.

Şehit Adem Yavru İlköğretim Okulu'nun ek derslik binasının eğitime açılışı için düzenlenen törene Vali Can Direkçi, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Ceylan, Cumhur Ünal, Belediye Başkan Vekili Serdar Dereli, Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Mehter marşları ile başlayan törende, öğrenciler mehter takımına eşlik ederek ısınmaya çalıştı. Dondurucu soğukta gerçekleşen törende konuşmaların uzaması

üzerine Vali Can Direkçi korumalarına talimat vererek Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri uyarıldı. Öğrenciler, bunun üzerine sınıflara gönderildi.

Konuşmasında bayanlara çağrıda bulunan Vali Can Direkçi "Bu okulları sizler de kullanın lütfen. Bunları sadece öğrencilerimize yapmıyoruz. Saat 15:00'den sonra okullar boş ve buranın bilgisayarlarından, laboratuvarlarından, kütüphanesinden sizler de faydalanın. Günlerinizi okulun salonunda yapın. Yeter ki bu okulla birlikte bütünleşin. Bu okul hepimizin. Size emanet ediyoruz. Çocuklarımızın her birinin birer mühendis, doktor, büyük adam olduğunu hep beraber göreceğiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından okulun yapımını süresinden önce bitiren Güzay Beton temsilcisine Vali Can Direkçi tarafından bir plaket verildi.

Vali Can Direkçi, Milletvekilleri Mehmet Ceylan, Cumhur Ünal, Belediye Başkan Vekili Serdar Dereli ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal okulun kurdelesini birlikte kesti. Vali Can Direkçi ve beraberindekiler okulu gezerek incelemelerde bulundu.

(YE-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title