Haberler

Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu, Türkiye Turnesini Tamamladı

Sabancı Vakfı'nın desteğiyle 2006'da Türkiye turnesine başlayan tiyatro, 75 bin kilometre yol kat ederek, 1 milyona yakın çocuğa ulaştı Türkiye'nin dört bir köşesindeki çocukları, 5 farklı oyunla buluşturan ve 3 bin 500 kez sahneye çıkan tiyatro ekibi, 8 yılda 81 il ve 231 ilçede perde açtı.

Sabancı Vakfı'nın desteğiyle 2006'da Türkiye turnesine başlayan Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu, 75 bin kilometre yol kat ederek, Türkiye turnesini tamamladı.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, çocuklara tiyatro sevgisi aşılamak amacıyla yapılan turne kapsamında, 1 milyona yakın çocuk, tiyatro izledi. Türkiye'nin dört bir köşesindeki çocukları, 5 farklı oyunla buluşturan ve 3 bin 500 kez sahneye çıkan tiyatro ekibi, 8 yılda 81 il ve 231 ilçede perde açtı.

Mehtap Ar'ın da aralarında bulunduğu 7 kişilik oyuncu ve teknik ekip kadrosuyla oyunlarını ücretsiz sergileyen tiyatro, yatılı bölge ilköğretim okullarında ve engelli öğrencilerin bulunduğu merkezlerde de sahne aldı.

Hayat, sanat ve insan ilişkilerine dair oyunlarla, çocuklara okuma sevgisini, arkadaşlık ve sevginin değerini çocuklara aktarmayı amaçlayan ekip, turne boyunca "Okumak Okumak Okumak", "Güneş Herkes İçin Var", "Bir Şans Ver", "Arkadaş" ve "Sevgi Emek İster" adlı oyunları sergiledi.

"1 milyona yakın çocuğu, tiyatronun büyülü dünyasıyla tanıştırdık"

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, açıklamada, toplumun kültürel gelişimine katkı sağlayacak, tiyatro, müzik, arkeoloji gibi kültür sanat projelerine de destek verdiklerini belirtti.

Verilen destek kapsamında, genç nesillerin kültürel ve sosyal gelişimlerini ve yaratıcılıklarını desteklemek amacıyla Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu ile işbirliğin yaptıklarını ifade eden Koyunsağan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin dört bir köşesine tiyatroyu götürdük, pek çoğu hayatında ilk defa tiyatroyla buluşan 1 milyona yakın çocuğu tiyatronun büyülü dünyasıyla tanıştırdık. Genç nesillerin yaratıcı, sosyal ve sanatsever bireyler olarak yetişmeleri için kültür sanat alanındaki desteklerimizi sürdüreceğiz." - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title