Haberler

Mehmetçikten Eğitime Destek

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı Tarafından Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu Bahçesine İnşa Edilen Atatürk Büstü, Törenle Hizmete Açıldı.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay komutanlığı tarafından Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu bahçesine inşa edilen Atatürk büstü, törenle hizmete açıldı.

Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Mehmetçikler, bir taraftan terör örgütü ile mücadele ederken, diğer taraftan ise eğitim ve öğretime destek vermeye devam ediyor. Gazi Mahallesi'nde bulunan Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu bahçesine yaptırılan Atatürk büstünün açılış törenine Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Erhan Kubat, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Ağır Ceza Reisi Ahmet Maden, İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşması yapan Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu Müdürü Bünyamin Tekin, okullarında bulunması gereken Atatürk büstünü okullarının bahçesine inşa ettiren Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek'e şahsı, personeli ve öğrencileri adına teşekkür etti. Yapılan konuşmanın ardından değişik öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler okundu. 3/B sınıfı öğrencisi Aycan Yacan'ın Atatürk ile ilgili kendisinin yazdığı 'Altın Saçlı Lider' isimli şiiri okuması ise katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

Daha sonra bir konuşma yapan Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek ise, bütün duygu ve düşüncelerin okul müdürü ve öğrenciler tarafından dile getirildiğini belirtti. Pırıl pırıl gençlere baktıklarında, her şeyin ne kadar güzel, yarınların ne kadar aydınlık olduğunu çok net izleyebildiklerini belirten Tuğgeneral Cinek, "Sevgili öğretmenlerimizin çok güç koşullarda cefakar, vefakar özverili bir şekilde yarının ve geleceğin teminatı olan gençleri yetiştirme uğrundaki çalışmalarını yakından izleyerek taktir ediyoruz. Sevgili öğretmenlerime benim söyleyebileceğim şey öpülesi elleriyle bildiklerini gençlere aktarmalarını ve bu yönde yaptıkları çalışmalarına devam etmelerini istiyorum. Hakkari'de her alanda olduğu gibi milli eğitimde de yapılan çalışmalar taktire yaşandır. İl Milli Eğitim Müdürüme yaptığı ve yapacağı hizmetlerde her zaman yanında olacağımı belirtiyorum. Yapılan tüm bu hizmetlerin yanında bizim yaptığımız katkımız simgeselde olsa oldukça küçük. Bizim amacımız bütün bu çalışmalara katkı sağlamaktır. Çorbada birazda olsa bizimde tuzumuzun olması bizi umutlandırıyor ve gururlu kılıyor" dedi.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu da, okulun bahçesine yaptırılan Atatürk büstünden dolayı Dağ ve Komando Tugay Komutanı ve subaylara teşekkür etti. Vali Nasuhbeyoğlu, "Hakkari merkez ve köylerdeki okullarımız ile kamu kurum ve kuruluşlarımızı her zaman destekleme olgusu içinde Tugay Komutanlığımız da bu okula sahip çıktı. İl merkezimizdeki okullarımıza kamu kurum ve kuruluşlarımıza ihtiyaçlarının karşılanması anlamında yardımcı olarak destek çıkıyorlar. Yetiştirilen bu gençlerin bizim gururumuz olacak. Okulumuzun bahçesinde belki dünyayı arkasında koşturacak yiğit evlatlar çıkacak. Ben inanıyorum cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması ve şanlı bayrağımızın sonsuza kadar göklerde dalgalanması çocuklarımıza verdiğimiz değerle orantılı olarak yükselecektir" şeklinde konuştu.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu yaptığı konuşmanın ardından eğitime yaptığı katkılardan dolayı Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek'e Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan plaketi takdim etti. Vali Nasuhbeyoğlu daha sonra Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek ile birlikte üstü Türk Bayrağı ile örtülü Atatürk büstünün açılışını yaptı. Vali Nasuhbeyoğlu, okul çıkışında kendisini bekleyen öğrencilere dağıtılmak üzere okul müdürüne şekerleme ile spor derslerinde kullanmaları için 2 tane voleybol topu hediye etti.

(NT-MET-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title