Haberler

Mehmetçik Vakfı'na bağış yaparak uzlaştılar

Güncelleme:

Bursa'nın İnegöl ilçesinde darp ve hareket gibi suçlardan haklarında soruşturma başlatılan iki şüpheli, şikayetçinin Mehmetçik Vakfı'na bağış yapma şartını kabul ederek yargılanmaktan kurtuldu.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde darp ve hareket gibi suçlardan haklarında soruşturma başlatılan iki şüpheli, şikayetçinin Mehmetçik Vakfı'na bağış yapma şartını kabul ederek yargılanmaktan kurtuldu.

İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu, ilgili yasa kapsamına giren suçlarda tarafları uzlaştırarak, mahkemelerin iş yükünü azaltıyor.

Uzlaştırma bürosunca sonuçlandırılan dosyalardan birinde, müşteki T.Ş, alacak verecek meselesi yüzünden kendisini darp ve hakaret eden M.Ç. ve Y.Ç'den şikayetçi oldu.

Başlatılan soruşturma kapsamındaki darp ve hakaret suçunun, ilgili yasa kapsamında yer alması nedeniyle uzlaştırmacılar, taraflarla görüşerek anlaşmalarını sağlamaya çalıştı.

Görüşmelerde taraflar edimli olarak uzlaşmayı kabul edeceğini iletti.

Müşteki T.Ş, şüphelilerde M.Ç. ve Y.Ç'nin, Mehmetçik Vakfı'na bağışta bulunması şartıyla uzlaşma sağlayacağını söyledi.

Şüphelilerin Mehmetçik Vakfına 1000 lira bağış yapması üzerine dosya, dava açılmadan kapandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İnegöl Uzlaştırma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Hakan Şahin, "Uzlaştırmada asıl gaye onarıcı adalet anlayışıdır. Suç işleyenlere ceza vermek yerine şikayetçi ile aralarındaki anlaşmazlığı tatlıya bağlayarak ileride olabilecek husumet ve olayların önüne geçmek istiyoruz. Taraflar arasında uzlaşma sağlandığı takdirde şüpheliler ceza almaktan kurtuluyor ve işledikleri suç sabıkalarına yansımıyor. Şikayetçilerin ise maddi veya manevi olarak mağduriyetleri gideriliyor. Zaman zaman da bu dosyamızda olduğu gibi taraflar bağış yapmak suretiyle uzlaşıyorlar. Böylece hem insanlar arasında yardımlaşma duygusu yayılıyor, hem de insanlar sosyal sorumluluklarının farkına varıyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title