Haberler

Mehmetçik Kurban Bayramı'nı Hudut Karakolu'nda karşıladı

Güncelleme:

Suriye sınırının sıfır noktasındaki Şehit Fuat Oğuzcan Hudut Karakolu'nda görev yapan askerler ve komutanlar Kurban Bayramını ailelerinden uzakta, sınır hattında karşıladı. Nöbet sırasında görüntülü arama yoluyla bayramlaşan Piyade Er Emre Kul ile annesi Muhsine Kul'un duygu dolu anları ise İhlas Haber Ajansı tarafından anbean kaydedildi. Türkiye'de ve İslam aleminde Kurban Bayramı coşkusu yaşanırken Suriye sınırının sıfır noktasındaki Şehit Fuat Oğuzcan Hudut Karakolu'nda görev yapan askerler, bayramı elleri tetikte karşıladı. Sınır hattında olası tehlikelere karşı 7/24 elleri tetikte vatan nöbeti tutan Mehmetçik, vatandaşların bayramı huzur içinde yaşayabilmesi için görevini hassasiyetle sürdürmeye devam ediyor. 'Hudut Kartalları', 'hudut namustur' ilkesiyle sınır hattını, teknolojiyi de kullanarak termal ve 360 derece görüntü alabilen kameralarla izliyor. Sınırda nöbet tutan askerlere arama tarama faaliyetlerinde özel eğitimli köpek de eşlik ediyor. Suriye sınırının sıfır noktasındaki Şehit Fuat Oğuzcan Hudut Karakolu'nda, Kurban Bayramı'nın birinci günü sabahın erken saatlerinde kendi aralarında bayramlaşan komutanlar ve askerler daha sonra ise aileleriyle bayramlaştı. Ailelerinden uzakta olmanın burukluğunu yaşasalar da vatan nöbeti tutmanın gururuyla görevlerini yapmaya devam eden askerler ve komutanlar, yakınlarıyla telefonla ya da görüntülü arama yoluyla bayramlaştı.

ASKERİN ANNESİ İLE GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMASI DUYGUSAL ANLARA SAHNE OLDU Piyade Er Emre Kul'un Bursa'da yaşayan annesiyle görüntülü arama yoluyla bayramlaşması ve duygu dolu anların yaşanması ise İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülendi. Komutanının telefonu ile annesine sürpriz yaparak görüntülü arama yapan P. Er Emre Kul'u gören annesi hem sevinci, hem gururu hem de hüznü bir arada yaşadı. Asker oğluyla bayramlaşırken gözyaşlarına hakim olamayan anne Muhsine Kul, vatan nöbeti tutan komutanlar ile askerlere dua etmeyi de ihmal etmedi.

"BAYRAM, SEYRAN DEMEDEN NÖBETE DEVAM EDİYORUZ" Vatan için bayram, seyran demeden nöbet tutmaya devam ettiklerini söyleyen Astsubay Kıdemli Çavuş Emrah Sezen, "Biz Türk Silahlı Kuvvetleri ailesi olarak erbaş ve erlerimizle bayramımızı burada kutluyoruz. Buradan tüm milletimizin de Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutluyoruz. Merak etmesinler bizim elimiz tetikte, milletimiz rahat olsun. Biz 24 saat bayram, seyran dinlemeden buradayız, hudut bizlere emanet. Asker ailelerimiz de merak etmesin. Onlar bizim de evlatlarımız" dedi.

"AİLELERİMİZ BİZİ MERAK ETMESİN" Türk milletinin ve ailesinin bayramını kutlayan Piyade Er Oğuzhan Ün ise "Tüm milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı kutlu olsun. Ailelerimiz bizi merak etmesin, onların da bayramını kutluyorum. Bizler vatan ve milletin bölünmez bütünlüğü için hudut güvenliğini sağlıyoruz" diye konuştu.

(Said Vakkas Yağcı/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title