Haberler

Mehmet Uzun'un Cenazesi Alkışlar Eşliğinde Hastaneden Alındı

Yakalandığı Mide Kanseri Nedeniyle Hayatını Kaybeden Yazar Mehmet Uzun'un Cenazesi, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Morgundan Alkış ve Zılgıtlarla Alındı.

Yakalandığı mide kanseri nedeniyle hayatını kaybeden yazar Mehmet Uzun'un cenazesi, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alkış ve zılgıtlarla alındı.

İsveç'ten 13 Temmuz 2006 tarihinde Diyarbakır'a dönüş yapan Mehmet Uzun, uzun süre tedavi gördüğü hastanede 2 gün önce hayatını kaybetmişti. Uzun'un cenazesinin alınması için annesi Asiye Uzun, eşi Zozan Uzun, çocukları Alan ve Zerya ile yakın arkadaşları sabah saatlerinde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgu önüne geldi. Annesi Asiye Uzun da oğlu için Kürtçe ağıtlar yaktı. Törene katılanlar yakalarına "Seni unutmayacağız" yazılı ve üzerinde Uzun'un fotoğrafının bulunduğu kokartlar taktı.

Kısa bir bekleyişin ardından Uzun'un cenazesi Muhsin Kızılkaya, Şehmus Diken ve Adem Avcıkıran ve Lal Laleş'in omuzlarında morgdan çıkarılarak, cenaze aracına taşındı. Uzun'un cenazesi alkış ve zılgıtlar eşliğinde Suriçi semtinde bulunan Ulucami'ye doğru yola çıkarıldı. Cenaze aracına onlarca araçtan oluşan bir konvoy eşlik etti.

Uzun'un vasiyeti üzerine cenaze töreninde konuşma yapması beklenen yazar Yaşar Kemal, DTP Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk ile eski bakanlardan Şerafettin Elçi'nin de Diyarbakır'a geldiği öğrenildi.

(FA-FA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title