Haberler

Mehmet Aurelio: "Türkiye'nin Euro 2016'da Şansı Büyük"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Göztepe'nin antrenmanından detay görüntüler Göztepe'nin teknik direktörü Mehmet Aurelio ile röportaj "Türkiye'nin EURO 2016'da şansı büyük" Futbolculuk hayatında A Milli Takım'la 37 maça çıkan Mehmet Aurelio, ilk teknik direktörlük deneyimini PTT 1. Lig ekiplerinden Göztepe'de yaşadı Göztepe Teknik Direktörü Aurelio: "Türk Milli Takımı Fatih Terim'in sevdiği gibi güçlü, cesaretçi ve savaşçı oyunculardan kurulu. İnşallah EURO 2008'de olduğu gibi 2016'da da başarılı olacaktır" ALİ KORKMAZ - PTT 1. Lig ekiplerinden Göztepe'nin teknik direktörü Mehmet Aurelio, Türk futbolunun her gün geliştiğini ve büyük oyuncular yetiştirdiğini belirterek EURO 2016'da da milli takımın şampiyonaya iz bırakacağına inandığını belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Göztepe'nin antrenmanından detay görüntüler

Göztepe'nin teknik direktörü Mehmet Aurelio ile röportaj " Türkiye'nin EURO 2016'da şansı büyük"

Futbolculuk hayatında A Milli Takım'la 37 maça çıkan Mehmet Aurelio, ilk teknik direktörlük deneyimini PTT 1. Lig ekiplerinden Göztepe'de yaşadı

Göztepe Teknik Direktörü Aurelio:

"Türk Milli Takımı Fatih Terim'in sevdiği gibi güçlü, cesaretçi ve savaşçı oyunculardan kurulu. İnşallah EURO 2008'de olduğu gibi 2016'da da başarılı olacaktır"

ALİ KORKMAZ - PTT 1. Lig ekiplerinden Göztepe'nin teknik direktörü Mehmet Aurelio, Türk futbolunun her gün geliştiğini ve büyük oyuncular yetiştirdiğini belirterek EURO 2016'da da milli takımın şampiyonaya iz bırakacağına inandığını belirtti.

Türkiye kariyerinde Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş formaları giyen Mehmet Aurelio, ilk kez 16 Ağustos 2006'da Lüksemburg karşısında A Milli Takım'da forma giydi. Milli formayla 37 maça çıkan Mehmet Aurelio, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosunda da yer aldı.

Futbolculuk yaşantısının ardından Kasımpaşa'da teknik direktör Önder Özen'in yardımcılığını da yapan Mehmet Aurelio, bu sezonun ikinci devresinde Göztepe'de yine Özen'le çalıştı.

Mehmet Aurelio, Önder Özen'in ayrılmasından sonra ilk teknik direktörlük görevine Göztepe'de başladı.

"Türk futbolu her gün gelişiyor"

Mehmet Aurelio, AA muhabirine yaptığı açıklamda, Göztepe'nin Süper Lig mücadelesinden uzak kalmasının hem camia hem de kendisi için zor olduğunu söyledi. Kendisine verilen teknik direktörlük fırsatı için kulübe teşekkür ettiğini ifade eden Aurelio, "Ama elbette ki hem benim için hem de Göztepe için iyi günler gelecektir" dedi.

2001'de Türkiye'ye geldiğinde Türkiye ve ülke futbolu hakkında fazla bir bilgisinin olmadığını kaydeden Mehmet Aurelio, şöyle konuştu:

"Ancak geldiğimde ülkeyi de Türk futbolunu da çok sevdim. Türk futbolu aynı zamanda her gün gelişiyor, geliştikçe büyük oyuncular yetiştiriyor. Yetiştirdiği büyük oyuncular Türkiye dışında da herhangi bir ligde de oynayabilecek durumdalar. Örneğin Arda Turan Barcelona'da rahatlıkla oynuyor. Bu kalite ile Türk futbolcuları çok daha fazlasını ve çok daha büyük liglerde oynamayı hak ediyorlar. Teknik direktör olarak gördüğüm de futbolcular arasında bir çok ligde oynayabilecek kalitede isimler var."

Mehmet Aurelio, Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda zor bir gruba düştüğünü ancak gruptan çıkabilecek gücünün olduğunu belirterek, "Gruptan çıktıkları takdirde EURO 2016'da şansı büyük, şampiyonaya izlerini bırakacaklardır" dedi.

"Türk Milli Takımı 2016'da da başarılı olacaktır"

Kendisinin de forma giydiği 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde bu yıl gibi benzer bir süreçten geçtiklerini kaydeden Mehmet Aurelio, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2008'de de şampiyonaya katılmamız son maçta belli olmuştu. 2016'da da son maçta çıkmayı başardık. Türk Milli Takımı Fatih Terim'in sevdiği gibi güçlü, cesaretçi ve savaşçı oyunculardan kurulu. İnşallah EURO 2008'de olduğu gibi 2016'da da başarılı olacaktır"

"Türkiye'de yaşamaktan mutluyum"

Mehmet Aurelio, Türkiye'de oynadığı zamandan itibaren Türk kültürü ve yaşantısı hakkında çok şey öğrendiğini ve inanılmaz hoşuna gittiğini belirterek, "Türk insanı Brezilyalılar gibi çok sıcak, bu benim çok sevdiğim bir şey. Eşim ve ailem burada yaşamayı çok seviyoruz ve Türkiye'de yaşamaktan mutluyum" dedi.

Türk yemekleri içerisinde döneri çok sevdiğini ve Brezilya'da bu tarz yemeklerin olmadığını kaydeden Mehmet Aurelio, "Brezilya yemeklerini yapmayı beceremediğim gibi Türk yemeklerinin yapımı konusunda da başarılı değilim" diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Fatih Terim Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title