Haberler

Mehmet Ali Şahin: Fenerbahçeli Olurum

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin: "Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ya da UEFA Kupası'nda Finale Çıkarsa, Hepimiz O Noktada Fenerbahçeli Oluruz" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin: "Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ya da UEFA Kupası'nda finale çıkarsa, hepimiz o noktada Fenerbahçeli oluruz" dedi.

1. Karadeniz Oyunları'nın Olimpiyatevi'nde yapılan tanıtım toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Şahin, bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe'yi kıskanıp kıskanmadığının sorulması üzerine, “Aziz Yıldırım Ankara'ya geldiğinde ona da ifade etmiştim. Fenerbahçe'nin Avrupa'da başarılı olmasını her Türk gibi ben de istiyorum. Hatta herkesten daha çok isterim. Başarıya ulaşmak için yapılan bu transferlerle Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi veya UEFA Kupası'nda finale çıkarsa, o noktada hepimiz Fenerbahçeli oluruz” dedi.

Futbol Federasyonu'nda seçime gidilmesi yönünde talepleri olup olamadığı şeklindeki bir soruya, “Eğer genel kurul delegelerinin böyle bir arzusu ve isteği olursa, zaten hem yasada, hem de ana statüde bunun yolu yordamı bellidir. Ben genel kurul delegesi değilim ve siyaset kurumu olarak bu konuda girişimde bulunmak, tavsiyede bulunmak doğru olmaz diye düşünüyorum” diyen bakan Şahin, “Bu tamamen Futbol Federasyonu Genel Kurul üyelerinin kendi yapacakları iştir. Yaparlar mı, yapmazlar mı? Onu ben bilemem. Bu konuda bir kanaat ortaya koyarsam yönlendirmiş olurum” ifadelerini kullandı.

"SINIRSIZ YABANCI OYUNCU ZARAR VERİR"

Turkcell Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı'nın Futbol Federasyonu'ndan sınırsız yabancı oyuncu talebinde bulunmasının hatırlatılması üzerine Mehmet Ali Şahin, “Bu konu benim görev alanıma girmiyor. Yetki Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun. Sadece kişisel fikrim olarak söylüyorum, tamamen kaldırılmasının Türkiye'de futbolun gelişimini olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum. özellikle milli takımlarımıza olumsuz yansımaları olacaktır kanaatindeyim. Tabii bir haksız rekabete de yol açılmamalı. Avrupa'da bizim takımlarımızla eşleşen ekiplerin sınırsız yabancı oynatma imkanı varken, bizim sınır getirmemiz takımlarımızı biraz güçsüz düşürebilir. Bu konunun değerlendirilmesinde yarar var. Acaba Avrupa maçlarında bu kontenjan yükseltilebilir veya tamamen kaldırılabilir mi? Sadece sesli düşünüyorum. Belki orada bir esneklik getirilebilir” şeklinde konuştu.

"DENETİM YETKİLERİMDEN HAZ ALIYOR DEĞİLİM"

Mehmet Ali Şahin, FIFA'nın son dönemde siyasi organların futbol federasyonlarına yönelik girişimlerine soğuk baktığı yönündeki sorular üzerine, “Bizim bu konuda bir düzenlememiz yok. 1992 yılından beri Futbol Federasyonu'nun 31. maddesinde spordan sorumlu bakanın denetim ve gözetim yetkisi var” diyerek şunları söyledi:

“FIFA bize, 'Bu diğer ülkelerde yok, kaldırıyoruz. Gözetim ve denetim yetkisini başka organlara veriyoruz' derse, tabii bunu değerlendiririz, ama tüm özerk federasyonlarda bir denetim olmalıdır. Sadece genel kurulda seçilen denetim kurulu üyeleriyle bunun yapılması bana göre eksik olur. Sanırım onlar da düşünüyorlar, belki farklı denetim mekanizmaları geliştirecekler. Ben Futbol Federasyonu ile diğer federasyonları denetleme ve gözetleme gibi bir yetkimden dolayı çok haz duyuyor falan değilim. Yasaların verdiği bir yetkidir bana ve yasalar yürürlükte kaldığı sürece bu yetkimi gerektiğinde kullanırım kuşkusuz. 'Diğer ülkelerde bu kalktı, artık uluslararası bir karar alındı' denilirse, Türkiye buna uyar. Ama bir boşluk meydana gelmemelidir. Özerklik, denetimsizlik değildir. Denetim kurumsal hale getirilip devam edilmeli.”

GALATASARAY'A VERİLEN CEZA

Turkcell Süper Lig'deki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşanan tribün olaylarının ardından Galatasaray'a verilen 5 maçlık seyircisiz oynama cezasına da değinen bakan Şahin, "Futbol Federasyonu'nun ilgili kurullarının vermiş olduğu bir cezadır. Azlığı veya çokluğu konusunda değerlendirme yapmam doğru olmaz. Çok çirkin, yanlış, hepimizi üzen görüntülerdi onlar. Kamuoyu tepkisi de yüksek orandaydı. 'Bu görüntülere mutlaka ceza verilmeli' deniyordu. İlgili kurullarda bu tepkiyi göz önünde bulundurdular sanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title