Haberler

Mehmet Ali Şahin: "Batılı Bazı Ülkelerde Olduğu Gibi Yasal Düzenlemeyle Rahatlatılması ve...

Mehmet Ali Şahin: "Batılı bazı ülkelerde olduğu gibi yasal düzenlemeyle rahatlatılması ve kolaylaştırılması önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarla ortaya çıkacaktır" " Barajın bir miktar düşürülmesinin Türkiye'deki siyasi istikrarı olumsuz etkilemeyeceğini düşünüyorumKARABÜK - TBMM eski...

Mehmet Ali Şahin : "Batılı bazı ülkelerde olduğu gibi yasal düzenlemeyle rahatlatılması ve kolaylaştırılması önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarla ortaya çıkacaktır"

" Barajın bir miktar düşürülmesinin Türkiye'deki siyasi istikrarı olumsuz etkilemeyeceğini düşünüyorum

KARABÜK - TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, son günlerde gündemde olan AK Parti-MHP ittifakı ile ilgili olarak yapılan açıklamaların zaman içerisinde netleşeceğini söyleyerek, "Bunun biraz daha batılı bazı ülkelerde olduğu gibi yasal düzenlemeyle rahatlatılması ve kolaylaştırılması önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarla ortaya çıkacaktır" dedi.

Şahin, birlikte Ulu Cami'de Cuma namazını kıldıktan sonra beraberinde Karabük Valisi Kemal Çeber ve KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile yapımı devam Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi incelemelerde bulundu.

İncelemeler sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Mehmet Ali Şahin, seçim barajının düşürülmesi ile ilgili olarak bu konuda bu konuda her siyasi partinin çalışma yaptığını söyledi.

Şahin, AK Parti'nin de uyum yasaları bağlamında çalışma yaptığını ifade ederek, " Anayasa değişikliğinden sonra bu anayasaya değişikliğine uyum sağlayacak yasalarda değişiklik yapılacak. Bu meyanda siyasi partiler kanunu da ele alınacaktır. Bu konu gündeme geldiğinde baraj konusu mutlaka değerlendirilecektir. Bizim şimdi bir şey söylememiz, ferdi olarak söylerim, o partimizi bağlayacak düşünce olmaz. Partimizin tüzel kişiliği ve yetkili organlar bu konuya görüşüp tartışıp kamuoyuna açıklama yapmadan benim şöyle yada böyle olmalı demem pek şık olmuyor. Kanaatim şudur, Cumhurbaşkanlığı hükmet sistemine Türkiye geçtikten sonra hükümetteki istikrar konusu büyük ölçüde çözülmüş oluyor. Barajın miktar düşürülmesinin Türkiye'deki siyasi istikrarı olumsuz etkilemeyeceğini düşünüyorum. Bu bağlamda konu mutlaka başta iktidar partimiz olmak üzer diğer siyasi partilerle birlikte değerlendirecektir" ifadesinde bulundu.

AK Parti'nin MHP ile ittifak yapmasının gündem olduğunun da hatırlatılması üzerine Şahin, şunları söyledi:

" Bu tür açıklamalar zaman içerisinde netleşecek olan açıklamalardır. Seçimlere doğru gittiğimizde yaklaştığımızda gelişmelere göre bu konu daha açıklığa kavuşur. Geçmişte siyasi partiler seçimlere girerken Türkiye'de ittifak yapmışlardır. 1991 seçimlerinde bunu biz yaşadık. Bunun biraz daha batılı bazı ülkelerde olduğu gibi yasal düzenlemeyle rahatlatılması ve kolaylaştırılması önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarla ortaya çıkacaktır. Benim şahsi kanaatim, gelecekte Türkiye'de siyasi partiler arasında ittifakların olabileceği şeklindedir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Ali Şahin Ak Parti Karabük Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title