Haberler

'Mehmet Akif Ersoy ve Tarık Buğra'nın dilinden 100. yılında Milli Mücadele' programı Samsunlular...

Güncelleme:

Merkezi Ankara'da bulunan özel bir okul, 22-25 Ekim tarihleri arasında Samsun ve Amasya'da 'Mehmet Akif Ersoy ve Tarık Buğra'nın Dilinden 100. Yılında Milli Mücadele' başlıklı bir dizi program düzenleyecek.

Merkezi Ankara'da bulunan özel bir okul, 22-25 Ekim tarihleri arasında Samsun ve Amasya'da 'Mehmet Akif Ersoy ve Tarık Buğra'nın Dilinden 100. Yılında Milli Mücadele' başlıklı bir dizi program düzenleyecek.

13 ilden gelen ve özel okul mensubu 45 kadar öğrencinin katılacağı programın Karadeniz'deki ilk durağı Samsun olacak. 11 ilden gelen 35 öğrencinin konuşmacı olarak katılacağı Amasya programı ise okulun bölgedeki ikinci durağı olacak. Özel okul koordinesinde gerçekleştirilecek'olan'programın ortakları arasında Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı,?Samsun Valiliği,??Samsun'İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Amasya Valiliği ve Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü de yer alıyor. Samsun'un ve Amasya'nın kültür hayatına,?faaliyetlere katılan öğrencilerin'de'düşünce dünyasına'yeni bir heyecan katması beklenen programda akademisyen ve yazarların öğrenciler ile yapacakları sohbetler de yer alacak. Program kapsamında kültür gezileri yanında, 22 Ekim Salı günü Samsun Büyükşehir Atakum Sanat Merkezi'nde ve 24 Ekim Perşembe günü Amasya Belediyesi Kültür Merkezi'nde 'Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu' tarafından konser icra edilecek.

22 Ekim günü program, Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde yapılacak "Mehmet Akif Ersoy" paneli ile başlayacak. 23 Ekim'de üç okul paneli ile devam edecek olan etkinlik, akabinde On Dokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılacak olan "Tarık Buğra" kapanış paneli ile son bulacak. Programın ikinci etabı ise Amasya'da olacak. 24 Ekim günü saat 10.00'da Amasya Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek açılış paneli ile başlayacak. Özel okulun öğrencilerinin 100. yılında Tarık Buğra'nın dilinden ve eserlerinden hareketle Milli Mücadele'yi anlatacakları panel, yazar buluşmaları ve şehir gezisinin ardından 25 Ekim günü sabah saatlerindeki okul panelleri ve Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yapılacak 'Mehmet Akif Ersoy' sunumları ile son bulacak. Öğrencilerinin sunumları ile gerçekleştirilecek olan 'Mehmet Akif Ersoy ve Tarık Buğra'nın Dilinden 100. Yılında Milli Mücadele' başlıklı program, Milli Mücadele ruhunu özel okulun yazarlarının anlatımı ve eserleri ile yeniden yaşatmayı ve birlik ve beraberliğimizi diri tutmayı hedefliyor. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Tarık Buğra Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title