Haberler

Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mehmet Akif Ersoy'un, Gazze'den Kahire'ye, Mekke'den Kaçkarlara, İslamabad'dan tüm İslam aleminin en derin kalbi duygularının hissi ve sesi olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Atasız Ati Olmaz Projesi" kapsamında, Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı düzenlendi.

Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon ve 14 ilden gelen 10 bin genç katıldı.

Bakan Kılıç, Ankaralıları bir araya toplayan İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un anma programına vesile olan Suat Kılıç'a teşekkür ettiğini ve kendisine kürsüde konuşması için ısrar ettiğini belirterek, "(Suat Kılıç) Ağabeylik gösterdi ve bu akşam bizim konuşmamız gerektiğini söyleyerek, sırasını bize verdi" dedi.

Organizasyonun, Gençlik ve Spor Bakanı'nın yaptığı ilk halka açık program olduğunu söyleyen Kılıç, "Benim iki isimim var. Biri Çağatay, diğeri Akif. Allah razı olsun ismimi koyanlardan, bu inceliği düşünmüşler ve sizlerin de huzurunda Mehmet Akif Ersoy isminin bir parçası olmamı sağlamışlar" diye konuştu.

Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Milletimizin gönlü ve sözü olan Mehmet Akif Ersoy'u anmaktayız. Milli şairimiz, bizim derin hafızamızın şiirleşmiş abidesidir. Mehmet Akif Ersoy, sadece ülkemizin şairi değil, Gazze'den Kahire'ye, Mekke'den Kaçkarlara, İslamabad'dan tüm İslam aleminin en derin kalbi duygularının hissidir, sesidir. Binbir facia karşısında bunalan ruhların, ıztıraplar içinde kurtuluş dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır. Mehmet Akif Ersoy, dün Çanakkale'den Edirne'ye, Ayfonkarahisar'dan İzmir'e, Gaziantep'ten Samsun'a her şartta Allah'a olan inancı tam olarak tüfeğine süngüsünü takıp ölüme koşan iradenin şairidir. Bugün 76 milyon nüfus, 38 milyon genç yılmadan, yıkılmadan azimle en ileriye ulaşacak ve Asım'ın altın neslini oluşturacaktır. Siz gençlerimiz, bu önemli bu şuurun farkındasınız ve burada olmakla bunu bir kez daha ispatladınız."

Gençlerin, medeniyetin benlik ve fikir asaletini oluşturan ataların hatırasının sonsuza dek yaşatacağını söyleyen Kılıç, "Mehmet Akif Ersoy'un 'Bir hilal uğruna ya Rab! Ne güneşler batıyor' diye tanımladığı o fırtınalı günlerden, bugün binlerce güneşi yani sizleri görmek, Akif'in hatırasını onurlandırmaktır"  dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın" sözlerini hatırlatan Kılıç, "Bizler Mehmet Akif Ersoy'un böyle bir temenni içinde olmasının en büyük koruyucusuyuz. Bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmayacağız. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması için gece gündüz demeden çalışacağız" diye konuştu.

Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılını, milletle birlikte, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gururla ve onurla kutlayacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, Bedirhan Gökçe ve Ertuğrul Erkişi, katılımcılara, şiir dinletisi eşliğinde konser verdi.

Oyuncu Ahmet Yenilmez tarafından hazırlanan, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan tiyatral gösterinin ardından program, Uğur Işılak'ın konseriyle son buldu. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Akif Çağatay Kılıç Mehmet Akif Ersoy Kahire Gazze Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title